GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Montblanc posa en marxa el nou model de recollida de residus

S’iniciarà la campanya del porta a porta al nucli emmurallat del municipi. El nou sistema es posarà en funcionament a partir de l'1 d'octubre
El nou sistema de recollida es posarà en marxa l'1 d'octubre. | Ajuntament de Montblanc

 

El dia 1 d’octubre, Montblanc posarà en funcionament el nou model de recollida de residus. Aquest projecte es fa mitjançant la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l’Ajuntament montblanquí. Així doncs, aviat es farà la presentació de la campanya d'implantació del nou model de recollida de residus porta a porta al municipi.

 

Aquesta setmana ha començat el període d’informació als establiments i agents econòmics. En els següents dies, aquesta tasca es durà a terme també amb els veïns i la resta de col·lectius. Aquest mes de setembre, des de l'ens comarcal i el consistori es duran a terme diverses accions amb l'objectiu de donar la màxima informació respecte d'aquest nou servei.

 

És per això que es disposarà de punts informatius, penjada de banderoles, visita dels informadors ambientals a les activitats econòmiques, carta personalitzada per bústia, xerrada de presentació, xerrades a grups, nouvinguts, usuaris habituals dels equipaments públics i entitats, entre altres.

 

El nucli antic del municipi té ara un sistema de recollida de residus de contenidors de superfície de càrrega posterior i de soterrats, que s’eliminaran amb la implantació del nou servei de recollida porta a porta.

 

Així serà el nou model de recollida de residus

El dia 1 d’octubre tindrà lloc l’inici de la recollida porta a porta de tots els residus, excepte del vidre. El sistema serà obligat per a tots els habitants del nucli emmurallat. A partir d’aquest dia, els veïns hauran de deixar les deixalles al carrer entre les 20.00 i les 22.00 hores, ja que la recollida dels residus es farà sempre a partir de les deu de la nit.

 

La brossa s’haurà de treure amb el cubell que s'entregarà per domicili. Aquests recipients, que en seran dos (un per la matèria orgànica i l'altre per la resta de les fraccions), s’entregaran al Casal d’Entitats entre el 26 i el 29 de setembre en uns punts informatius que hi haurà.

 

Pel que fa a la distribució setmanal, hi haurà tres dies de recollida de residus orgànics, dos dies d'envasos, un dia de paper i un dia de rebuig. A partir de l’1 d’octubre es procedirà a retirar els contenidors del carrer, millorant l’espai públic i reduint soroll i males olors, per tal de potenciar la recollida selectiva.