Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Museu de la Vida Rural acull les V Jornades del bosc de Poblet i les muntanyes de Prades

Les jornades es duran a terme a l'Espluga de Francolí els pròxims dies 16 i 17 de novembre
Aquesta cinquena edició de les jornades, dedicades a valorar la diversitat i la riquesa del patrimoni, tractarà moltes qüestions diverses dividides en 7 blocs | Antonio

 

Arriben, els dies 16 i 17 de novembre, al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí les V Jornades del bosc de Poblet i les muntanyes de Prades organitzades pel PNIN de Poblet, el Museu de la Vida Rural, el Centre d'Estudis de la Conca de Barberà i el Centre d'Història Natural de la Conca. Aquesta cinquena edició de les jornades, dedicades a valorar la diversitat i la riquesa del patrimoni, tractarà moltes qüestions diverses dividides en 7 blocs: història, micologia, fauna i flora, arbres vells i boscos madurs, geologia, canvis i actuacions en el medi natural i gestió del patrimoni.

 

Tant divendres com dissabte (16 i 17, respectivament) arriben carregats d'activitats des de les 9.30 hores fins a les 18.30 hores. Després de l'habitual recepció i acte d'obertura, divendres arrencarà amb el bloc d'història (d'11.30 a 13.00 hores). Dins d'aquest bloc trobem intervencions com la de Josep M. Vergès «El sepulcre prehistòric de Mas d'en Llort». Després d'una pausa per dinar, arriba el bloc de micologia (de 15.30 a 17.00 hores) amb intervencions de José Antonio Bonet: «Canvis en el clima causen importants canvis funcionals a les comunitats fúngiques dels sòls».

 

El bloc de fauna i flora (de 17.15 a 18.30 hores) tancarà la jornada de divendres i acollirà conferències com: «Conservació de ratpenats al bosc de Poblet i al terme municipal de Montblanc», de Jaume Soler Zurita, o «Introducció a la descomposició de la fusta morta, processos generadors de biodiversitat. Una visió des dels coleòpters saproxílics del bosc de Poblet», d'Eduard Piera.

 

El dissabte es seguirà amb els actes, primer del bloc d'arbres vells i boscos madurs (de 9.30 a 10.45 hores), Valentí Gual ens parlarà de la situació del bosc de Poblet l'any 1782 i Dani Vidal parlarà sobre «Delimitació i caracterització de rodals madurs d'alt interès ecològic al Paratge Natural de Poblet». Pel que fa al bloc de geologia (d'11.15 a 12.15 hores), podrem veure dues xerrades dels estudiants de Geologia de la Universitat de Barcelona en què ens parlaran sobre «La sal de llop del SW de les serralades costaneres catalanes» i «Minerals industrials de les pissarres negres del silurià del bosc de Poblet».

 

Els últims dos blocs: canvis i actuacions en el medi ambient (de 12.15 a 14.00 hores) i gestió del patrimoni (de 15.45 a 18.30 hores) ocuparan la resta de la jornada amb intervencions d'allò més interessants sobre els temes. A les 18.30 hores començarà l'acte de cloenda de les jornades. La inscripció és gratuïta però s'ha de realitzar prèviament, tant per a la inscripció com per a veure tot el programa d'activitats, podeu entrar en aquest enllaç.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris