Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Museu de la Vida Rural acull un debat sobre el canvi climàtic a les comarques de Tarragona

La trobada serà aquest divendres. Entre els ponents hi haurà el meteoròleg Francesc Mauri o el doctor en ciències ambientals Jordi Puig
El Museu de la Vida Rural, a l'Espluga de Francolí, acollirà el debat sobre el canvi climàtic. | Cedida

 

Els efectes del canvi climàtic en les comarques de Tarragona seran objecte de debat aquest divendres dia 9 de novembre al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. La sala Maria Font del museu serà l’escenari on es durà a terme aquesta interessant taula rodona que tindrà lloc a les 18.30 hores.

 

Sota el títol ‘Reptes i oportunitats del canvi climàtic a les comarques de Tarragona’, aquesta activitat pretén reflexionar sobre les afectacions del canvi climàtic a l’àmbit rural, ja que és en aquest marc on les afectacions són més evidents, atesa la vinculació que hi ha amb l’entorn.

 

El meteoròleg Francesc Mauri, entre els ponents

Amb aquest debat es volen abordar les eines que s’estan desenvolupant per a poder predir amb precisió quins seran aquests canvis i com el món rural, i el sector agrari en particular, poden preparar-se per afrontar-los.

 

A la taula d’experts hi participaran diverses persones enteses en la matèria com Jordi Puig Roca, doctor en Ciències Ambientals especialitzat en canvi climàtic; Francesc Mauri, geògraf i meteoròleg; Arnau Queralt, director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya; Josep Maria Prunera, cap del Servei de Medi Ambient de la Diputació de Tarragona i Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural.

 

El canvi climàtic, un repte de la nostra societat

El canvi climàtic, lluny de ser un concepte genèric i inconcret, difícil de vincular a la nostra vida quotidiana, és un dels principals reptes que la nostra societat ha d’afrontar d’una manera urgent i sense dilacions. L’entorn rural és un dels grans damnificats pels efectes del canvi climàtic que, al llarg dels pròxims anys, modificarà els paisatges naturals i agraris.

 

Aquesta activitat s’emmarca dins la programació de la interessant exposició ‘The Dust Bowl. Quan la natura es revela’ que tracta el tema dels refugiats climàtics a partir del cas del Dust Bowl als Estats Units en la dècada dels anys 30 del segle XX, i que es pot veure al Museu de la Vida Rural fins al 5 de gener de 2019.

 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris