El Museu de la Vida Rural programa una activitat nadalenca

'El tió ens explica el secret del bosc' tindrà lloc els propers dies 28 i 29 de desembre
Els propers dies 28 i 29 de desembre tindrà lloc l'activitat 'El tió ens explica el secret del bosc' al Museu de la Vida Rural. | Museu de la Vida Rural

 

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí ha programat una activitat per aquestes festes nadalenques. Així, el centre museístic es suma al cicle nadalenc que aquests dies inunden les programacions culturals arreu del país.

 

Els propers dies 28 i 29 de desembre tindrà lloc l'activitat 'El tió ens explica el secret del bosc', proposta que aprofita la presència del tió per fer una descoberta del bosc a través d'una història amb molta màgia. L'activitat finalitzarà amb un taller per endur-se a casa una part d'aquest secret que explica el tió. 

 

Vincular la tradició catalana del tió amb l'entorn natural

La proposta pretén vincular una tradició catalana com és el tió amb l'entorn natural del qual prové. De fet, la tradició contemporània de fer cagar el tió és un dels rituals nadalencs catalans que manté més contacte amb la presència d'elements naturals a l'interior de la casa i dels antics ritus del solstici d'hivern.

 

Un espectacle obert a nens i nenes i avis i àvies

L'espectacle, que tindrà una durada de dues hores, es representarà tots dos dies a partir de les onze del matí a la sala Maria Font del museu. L'activitat, que té un preu de cinc euros, està dirigida principalment a infants a partir de 4 anys amb la voluntat que hi participin amb els seus avis i àvies, i requereix inscripció prèvia al museu.  

 

Últims dies per visitar l'exposició 'The Dust Bowl'

Fins al 5 de gener es pot visitar l'exposició 'The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la' al Museu de la Vida Rural. L'exposició, que des del mes de febrer que està instal·lada, reflexiona sobre el primer cas documentat de refugiats climàtics. 

 

Les situacions climatològiques, polítiques i econòmiques van ser factors vertebrals de la vida a les Grans Planes de l'oest nord-americà, entre els anys 1930 i 1940. El 'Dust Bowl' fa referència a l'època de sequera i grans tempestes de pols que van canviar totalment l'estil de vida l'ésser humà de la zona