Natan Tarragó, artista de Montblanc, present en un famós festival per a persones amb discapacitat a Dinamarca

El festival es durà a terme entre el 21 i el 23 d’agost a la localitat danesa de Naestved. Tarragó presentarà els quadres ‘Abecedario simbólico’ i ‘Di capacidad no discapacidad’
Detall d'un dels quadres de Natan Tarragó, artista resident a Montblanc, que presentarà al festival danès. | Cedida

 

L’associació cultural de Naestved  Kulturforening  ha convidat l’artista Natan Tarragó, resident a Montblanc i afiliat a l’Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE), al Festival Internacional Handi-Art 2019 que es celebrarà a l’aire lliure a la localitat de Naestved (Dinamarca) entre els dies 21 i el 23 d’agost. Natan Tarragó presentarà dos quadres: ‘Abecedario simbólico’ y ‘Di capacidad no discapacidad’.

 

Aquest és el festival internacional més antic que es fa a Dinamarca per a persones amb discapacitat. El seu objectiu és mostrar els coneixements i habilitats artístiques de les persones amb discapacitat, així com ser punt de trobada per fomentar les relacions artístiques entre persones amb discapacitat de diferents països i promoure el seu art. Aquest any hi participen cinc països.

 

Natan Tarragó va néixer a Barcelona l’any 1982, però actualment té la seva residència a Montblanc. Ell mateix assegura que a la capital de la Conca de Barberà se sent «molt acollit, com un més i estic molt integrat».

 

Tarragó també treballa amb l’organització ‘Artistas Diversos de España’. Des de ben petit ja va començar a pintar i a dibuixar.

 

Detall d'un dels quadres de Natan Tarragó, artista resident a Montblanc. | Cedida

 

L’art, una forma de divertir-se i evadir-se

«El meu oncle Antonio Lavall pintor i escultor autodidacta, va ser qui va despertar el meu interès per la pintura», assegura. Per a ell l’art «era una manera de recrear-me personalment, de divertir-me i evadir-me de tot», ha manifestat.

 

Un cop acabats els estudis de Batxillerat va realitzar un grau superior, que va finalitzar el 2011, a l’Escola d'Art i Disseny de Tarragona (EADT). La seva obra ha gaudit ja de diverses mostres. De fet, la següent exposició està prevista fer-se a Milà.

 

Per Natan l'art és un concepte «que engloba totes les creacions realitzades per l'ésser humà per expressar la seva visió del món que l'envolta, ja sigui real o imaginària». Assegura que el seu art li permet expressar idees, emocions, percepcions i sensacions noves.

 

Precisament l’ONCE, organització on l’artista està afiliat, promou iniciatives amb el doble objectiu d'apropar l'oferta cultural existent i de promocionar les seves inquietuds creatives.