El Centre d'Interpretació d'Art Rupestre de les Muntanyes de Prades celebrarà la Nit dels Museus

Els actes començaran a partir de les 19.00 h amb la visita guiada i taller d’art rupestre
Rèplica de les pintures rupestres de les Muntanyes de Prades | Museu Comarcal de la Conca de Barberà

 

Sota el títol 'Art, vi i música', el Centre d'Interpretació d'Art Rupestre de les Muntanyes de Prades de Montblanc ha programat diverses activitats, previstes pel dissabte 18 de maig a la tarda, amb motiu de la celebració de la Nit dels MuseusLa jornada s'acabarà amb aquesta visita, tot fent una copa de vi gentilesa de Vins Pedra i amb música en directe a càrrec de la cantant Mercedes Loperena.

 

Els actes començaran a partir de les 19.00 h amb la visita guiada i taller d’art rupestre. Aquesta és una proposta familiar per conèixer la tècnica i l'evolució de l'art rupestre de les Muntanyes de Prades. És una activitat recomanada a partir de 7 anys i els infants hauran d’anar acompanyats d’un adult durant l’activitat. Per a aquesta activitat es poden fer reserves enviant un correu a administracio@mccb.cat o bé trucant al telèfon 977 862 177 fins al divendres anterior a l'activitat ,a les 14.00 h. 

 

Seguidament, a les 22.00 h al Museu Marès hi ha programada una visita comentada de l'obra dels escultors Vallmitjana (2019 Centenari Vallmitjana), acompanyada de les interpretacions de cant gregorià per l'Schola Cantorum Sant Miquel de Montblanc. Seguidament, i com a tancament de la programació, a les 23.00 h, el Centre d'Interpretació d'Art Rupestre amb la col·laboració d'Ans Educació oferirà una visita guiada escenificada al món màgic de les pintures rupestres de les muntanyes de Prades amb escenes en directe que ens permetran recrear o imaginar com vivien i treballaven els nostres avantpassats en aquesta primera etapa de la prehistòria.

 

La pedrera d'alabastre de la Coma-Ral s'omple de música

Ho feia aquest diumenge al concert de Dixie Jazz. Després dels diferents actes programats en el marc de 2017 · Any Alabastre Sarral, s’està treballant perquè algunes activitats perdurin i tinguin continuïtat en el temps, com és el cas del concert a la pedrera d’alabastre Coma-Ral, situada al terme municipal de Sarral.

La mostra, on hi van assistir una seixantena de persones, va tenir una hora i mitja de durada | Cedida

 

La Coma-Ral es reconvertia l’agost de 2017, després d’anys on ha estat tancada sense extracció d’alabastre, en un amfiteatre natural que oferia un entorn únic pel concert de Sonagralla, grup de grallers de l’AMTP El Tecler de Tarragona. Després d’aquesta cita, en va seguir una altra l’estiu passat, i aquest diumenge, amb la intenció de convertir el concert en una activitat que es celebri a la primavera i a l’estiu, acollia el concert de Dixie Jazz.

 

La mostra, on van assistir una seixantena de persones, va tenir una hora i mitja de durada, i al llarg de la mateixa, els músics van interpretar diferents cançons d’estil Jazz i R’n’B. Activitats com aquesta, tenen com a objectiu recuperar l’espai que ofereix la pedrera, que també va ser escenari el 2017 del multi premiat videodansa QUADRANT, per celebrar activitats de caire cultural i així reivindicar la importància de Sarral dins la indústria alabastrera.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris