Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui dimecres, 24 d'abril

FOTOS

La jornada castellera de Sant Jordi a Tarragona, en imatges

Tornen a arrencar la pancarta dels presos polítics de l’Ajuntament de Montblanc

També roben una altra pancarta amb el lema ‘Republiquem’ de la façana del consistori
Façana de l'Ajuntament de Montblanc sense les pancartes. | Ajuntament de Montblanc

 

Aquest matí de dijous, el consistori montblanquí ha denunciat que algú ha arrencat la pancarta per la llibertat dels presos polítics que hi havia al balcó de l’Ajuntament de Montblanc. I a més, han sostret una altra pancarta, que en aquest cas penjava de la finestra del despatx d’alcaldia, amb el lema ‘Republiquem'.  Segons fonts municipals, el succés s’hauria produït durant aquesta nit passada.

 

No és el primer cop que passa una cosa així a l'Ajuntament de la capital de la Conca de Barberà. Cal recordar, que el passat 5 de setembre es va produir un fet similar, quan algú ja va arrencar la pancarta per la llibertat dels presos polítics.

 

Durant aquests actes vandàlics del setembre, també van arrencar altres elements en favor de la llibertat i del dret a decidir que hi havia a l'espai públic del municipi. Ràpidament, el consistori la va tornar a penjar fins al dia d’avui quan l’han tornat a sostreure durant la nit.

 

A Valls també van arrencar la pancarta del balcó de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Valls va patir uns fets similars aquest estiu. A principis del mes d’agost uns individus van arrencar la pancarta que reclamava la llibertat dels polítics presos i exiliats que es trobava penjada a la façana del consistori vallenc.

 

En aquest cas, hi van haver imatges dels fets, ja que van difondre-ho a través d’un vídeo a les xarxes socials. També, com ha passat a Montblanc, el grup va sostreure altres pancartes, banderes i llaços grocs en altres punts de la capital de l’Alt Camp. L’Ajuntament de Valls va lamentar els «actes vandàlics» i van interposar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra. A continuació, van tornar a penjar la pancarta al consistori. 

 

L'alcalde, Albert Batet, va assegurar que «la tornarem a penjar les vegades que faci falta» i des d'ERC de Valls van apuntar directament a Ciutadans i Societat Civil Catalana com a instigadors de fets com aquests. 

 

Comentaris