El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí rep el Premi Bonart

Gemma Carbó, directora del museu, va recollir el guardó ahir dijous 16 de maig durant la celebració del vintè aniversari de la revista
Gemma Carbó, directora del museu, va recollir el Premi Bonart | Museu de la Vida Rural

 

El Museu de la Vida Rural ha rebut un nou premi, una setmana després de recollir el Premi d’Honor atorgat pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà. En aquesta ocasió ha estat la revista Bonart Cultural qui ha guardonat el museu de la Fundació Carulla en el marc dels V Premis Bonart i durant la celebració del vintè aniversari de la revista.

 

Gemma Carbó, directora del museu, va recollir el Premi Bonart ahir dijous al vespre a l’Auditori de Girona en el decurs d’una vetllada artística que va comptar amb una nodrida representació del sector artístic dels Països Catalans i va ser conduïda pel periodista Josep Puigbó i la periodista i cantant Clara Sánchez-Bonfill.

 

A part del Museu de la Vida Rural, els altres premiats van ser: Fundació Mapfre, Fundació Josep Guinovart, Sala Artalroc, Districte Cultural de l’Hospitalet, Biennal d’Art de Girona, Carmen Thyssen, Celler Mas Blanch i Jové, el programa This is Art de TV3, Dau al Set, Institut d’Estudis Ilerdencs, Teresa Val Palou, Museu del Tabac d’Andorra, Festival Visa pour l’image, André Ricard, Lua Coderch, Museu d’Art Modern de Ceret, Museu del Futbol Club Barcelona, Fundació Mas Miró de Montroig del Camp i Carles Puigdemont.

 

I es va fer un reconeixement a la trajectòria de: Pepa Quinteiro, de la galeria Anquin’s de Reus; Antoni Pinyol, de la galeria Antoni Pinyol de Reus; Rosa Maria Ricomà, ex-directora del Museu d’Art Modern de Tarragona; Josefina Matamoros, gestora cultural de la Catalunya Nord; Jesús Navarro, director del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida; Galeria Pilar Riberaygua, d’Andorra; Maria Rosa Furriol, de la galeria Eude de Barcelona; Josep Canals, de la Biennal d’Art Contemporani Català; Jordi i Helena Batlle de la Galeria de Sant Cugat; Jordi Font, del Museu Memorial de l’Exili; Carles Taché, director de la galeria Taché i Miquel Mascort, de la galeria El Claustre de Girona.

L'entrega del guardó es va fer en el marc dels V Premis Bonart i durant la celebració del vintè aniversari de la revista | Museu de la Vida Rural

 

20 anys de la revista Bonart

La revista Bonart s’ha convertit en la de més durada de parla catalana dedicada al món de les arts visuals i plàstiques. El 19 de novembre del 1999 es va presentar el número 1 de la revista. Una iniciativa conjunta de l’artista i col·leccionista Anna Maria Camps i del crític d’art i gestor cultural Ricard Planas, que ha disposat de l’assessorament del periodista Narcís Planas. Vint anys després, el Grup Bonart Cultural compta, a més de l’edició en paper de la revista, amb una gestora cultural i un diari digital.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris