GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Montblanc presenta el programa d'actes d'unes festes de Sant Maties insòlites

Malgrat que les festes van ser anul·lades, l'entrada a la fase 1 ha propiciat la realització d'actes, la majoria a través de les xarxes socials

Tot i que les Festes de Sant Maties de Montblanc han estat anul·lades en el format habitual amb motiu de la crisi sanitària i la presa de mesures de confinament severes, l'entrada a la fase 1 de la desescalada ha permès que es realitzin alguns pocs actes, sempre prenent les mesures de seguretat i higiene exigides i prioritzant l'ús de les xarxes socials. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Montblanc ha anunciat que el dissabte 16 de maig a les 11.00 h del matí tindrà lloc l'Ofici Solemne en honor a Sant Maties, a l'església de Santa Maria.

 

La celebració es podrà seguir per via telemàtica i per Ràdio Montblanc, però també es podrà assistir presencialment. Com ha anunciat la Parròquia de Santa Maria, tan sols hi haurà capacitat per un terç dels assistents, amb les distàncies establertes, fent ús de mascaretes i combregant a la mà. Els bancs on es podrà asseure la gent estaran marcats, i els que no puguin seure no podran romandre a l'església durant la celebració. En sortir de l'Ofici hi haurà la tronada de les festes.

 

Per altra banda, el mateix dissabte a les 19.00 h de la tarda, des del Facebook Live de l'Ajuntament de Montblanc, hi haurà un concert amb el grup de la Conca de Barberà LEITMOTIV, retransmès en directe des d'un lloc emblemàtic de Montblanc. L’acte serà exclusiu per les xarxes socials i no estarà obert al públic. A més, durant tot el dia, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà desenvoluparà una exposició pública per commemorar el Dia Internacional dels Museus: els aparadors de les botigues de la vila, el vestíbul del Casal dels Josa i l’entrada del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, es convertiran en els ambaixadors de la col·lecció de la institució. Finalment, l'endemà diumenge, durant tot el dia, a les xarxes socials dels Amics dels Gegants, es durà a terme la 25a Trobada de Gegants Confinats.

 

Per acabar, també s'ha fet públic el cartell previst per aquestes festes de Sant Maties realitzat per l'autora montblanquina, Laura Magrinyà. Al cartell s'hi poden veure elements que tenen relació amb el ball de Gitanes i Gitanos de Montblanc, que s'hauria estrenat durant les festes, o motius literaris per representar el certamen que l'Escarritx preparava també per aquestes dates.

El cartell d'enguany | Cedida