AQUESTA NIT

🚒 Ensurt a la Platja de Calafell per una fuita en una bombona de gas butà

Montblanc, l’Espluga i Santa Coloma tindran ‘punts liles’ en les seves festes majors per prevenir assetjaments

L'acció s'emmarca en la campanya 'Només sí és sí', impulsada pel SIAD. La resta de municipis de la comarca comptaran amb la difusió d'un cartell on apareixen els telèfons d'atenció en cas de veure o viure una agressió
Presentació de la campanya 'Només sí és sí'. | Cedida

 

Els municipis de Montblanc, l’Espluga de Francolí i Santa Coloma de Queralt disposaran de punts liles durant les seves festes majors amb l’objectiu de prevenir assetjaments. Es tracta d’una iniciativa liderada pel SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

 

Sota el lema ‘Només sí és sí’, la Consellera d'Igualtat del Consell Comarcal, Aida Morgades, ha presentat aquest dijous la campanya de sensibilització, per tal de garantir unes festes majors lliures d'agressions sexistes, racistes i LGBTIfòbiques.

 

En aquests punts liles itinerants que es desplegaran en les festes majors d’aquests tres municipis (en el cas de l’Espluga, ja aquest cap de setmana), hi haurà persones repartint etiquetes adhesives, pancartes amb el lema, diversos models de cartells amb missatges de conscienciació i la reproducció d'una falca durant les actuacions musicals.

 

La resta de municipis de la comarca comptaran amb la difusió d'un cartell on apareixen els telèfons d'atenció en cas de veure o viure una agressió, en el marc de la campanya.

  

Molta gent implicada en la campanya

A més, aquesta actuació ha comptat amb la formació de persones implicades en l'oci nocturn que s'identificaran amb el braçalet ‘Punt Lila’. Aquesta formació ha estat impartida pel Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) de Tarragona i la Policia Local de Montblanc.

 

‘Només sí és sí’ és el fruit del treball d'un grup de professionals dels àmbits de la salut, joventut, cossos de seguretat, regidories de festes i igualtat i entitats juvenils, creat el maig de 2019.

 

L'objectiu principal de la campanya és conscienciar a la ciutadania en la prevenció i actuació davant d'assetjaments, és a dir, davant de qualsevol conducta no desitjada que atempti contra la dignitat de la persona creant un entorn intimidatori i humiliant.