Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Oficina de Consum de la Conca tramita més de 100 expedients de reclamació l'any 2018

La gran majoria corresponen als serveis de telefonia
Durant l'any 2018 l'Oficina Comarcal de Consum dela Conca de Barberà va atendre més de quatre-centes consultes de consumidors. | Cedida

 

Durant l'any 2018 l'Oficina Comarcal de Consum de la Conca de Barberà va atendre més de quatre-centes consultes de consumidors que tenien queixes respecte a productes o serveis adquirits, segons dades facilitades per l’ens supramunicipal. Significa un creixement d'un 25% respecte a les consultes realitzades l'any anterior. D'aquestes consultes inicials, més d'un centenar van finalitzar amb la tramitació d'una reclamació, i d'aquestes reclamacions, la meitat van ser resoltes favorablement, un 25% no van ser acceptades per l'empresa proveïdora i en un altre 25% l'empresa proveïdora no va acceptar la mediació del Servei de Consum.

 

Pel que fa a la tipologia de les reclamacions, aquestes han experimentat molt poques variacions respecte als anys anteriors. La gran majoria correspon als serveis de telefonia (un 33%), seguits pels que afecten establiments comercials (21%), queixes sobre les companyies elèctriques (13,5%) o els serveis d'Internet (11%).

 

L'Oficina Comarcal de Consum atén presencialment els ciutadans tots els divendres, de les 9.00 a les 14.00 hores, a la seu del Consell Comarcal. També s'hi pot contactar a través del correu electrònic consumconca@concadebarbera.cat.

 

La Carpa al Pati, el nou projecte de l’Oficina Jove de la Conca

L'Oficina Jove de la Conca de Barberà impulsa la Carpa al Pati, un projecte que consisteix en la creació d'un espai participatiu, informatiu i sensibilitzador als centres d'educació secundària i Batxillerat de la Conca de Barberà. Aquest espai informal i itinerant se situarà al pati del centre educatiu una vegada al mes i, en cada ocasió, tractarà una temàtica de manera monogràfica. Els alumnes, durant la seva hora del pati es podran acostar a la carpa i participar de les propostes que plantejarà l'Oficina Jove.

 

L'objectiu d'aquest projecte és donar a conèixer els recursos, serveis i les activitats juvenils existents a la comarca i dotar els joves d'una informació contrastada, integral i veraç sobre qualsevol aspecte d'interès juvenil. Les tècniques de Joventut de l'Oficina Jove seran les responsables de dinamitzar aquest espai. Aquest projecte es realitza amb la complicitat dels equips directius dels centres educatius.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris