El vidrier de l’altar de la Sagrada Família crearà escultures al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet

El valencià Rafa Abdon, és autor del vidre decoratiu de l'altar de la Sagrada Família de Barcelona. L’artista treballarà al forn vimbodinenc del 19 al 22 d’abril
El vidrier Rafa Abdon, serà a Vimbodí i Poblet del 19 al 22 d'abril. | Cedida

 

El monumental baldaquí de l’altar del temple de la Sagrada Família de Barcelona porta el segell de l’artista vidrier valencià Rafa Abdon. Ell és l’autor dels penjolls de raïm i de les tulipes que hi pengen, i que envolten el Crist clavat a la creu que el presideix.

 

Ara, el reconegut autor recala uns dies al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet per fer-hi escultures de vidre bufat a la vista del públic. Concretament, hi serà des del divendres 19 al dilluns 22 d’abril, tots dos inclosos, en l’horari habitual del museu.

 

Oportunitat única de veure la tasca del vidrier en directe

Els visitants tindran l’oportunitat per veure de prop la tasca d’un creador que ja va ser al municipi en les primeres edicions de la Festa del Vidre Artesà, ‘Vitrum’. Abdon realitza creacions per a l’empresa valenciana ‘La Mediterránea’, que exporta a una trentena de països, especialment als Estats Units.

 

L’estada de Rafa Abdon al Museu i Forn del Vidre s’inclou en el programa d’exhibicions temporals d'escultors en vidre de renom internacional, iniciada al maig de l’any passat amb l’artista nord-americà Grant Garmezy, el qual, i durant un cap de setmana, va fer les delícies dels visitants d’aquest centre del vidre.

 

Es tracta d'una iniciativa amb què l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet, gestor de l'equipament, pretén donar cabuda a nous mètodes i estils en vidre diferents del que habitualment ofereix el forn de vidre vimbodinenc, i oferir així noves propostes al visitant.

 

Rafa Abdon es va iniciar en el món del vidre quan tenia 15 anys, a la fàbrica del seu pare, a l’Olleria (València). Va consolidar les seves habilitats a l’escola de la Real Fábrica de Cristales de La Granja, a Segòvia, amb reconeguts mestres nord-americans de l'anomenada tècnica ‘roll-up’ (bufat de fusing), així com de mestres japonesos especialitzats en altres tècniques.

 

També et pot interessar: