Montblanc vol recuperar l'ermita de Sant Josep com a espai cultural i d'esbarjo

Aquesta setmana s'han fet públiques les bases de concessió per a l'explotació del bar-restaurant de l'ermita
Encara avui l'ermita és un punt de trobada habitual entre els montblanquins | Cedida

L'entorn de l'ermita de Sant Josep de Montblanc fa anys que es troba en un estat de deixadesa i abandonament, malgrat que anys enrere era un dels punts neuràlgics del lleure a la Conca de Barberà. Malgrat la situació en que es troba l'ermita i l'entorn, encara avui continua sent un punt de referència per molts montblanquins, ja sigui per desenvolupar activitats esportives o bé lúdiques.

L'ermita és un dels punts d'entrada a les muntanyes de Prades, ja que es troba a les portes de la Vall de Lladrons i la Pasquala. Les instal·lacions, malgrat tot, continuen acollint calçotades i celebracions diverses, encara que l'espai no es trobi en unes condicions adequades i òptimes. Per això l'equip de govern de l'Ajuntament de Montblanc és conscient que ha estat un espai desatès i que cal revitalitzar la zona, i és per aquest motiu que s'estan realitzant un seguit de millores per tal de poder tornar a obrir el bar-restaurant i dinamitzar tot l'espai de lleure.

Les millores que s'estan realitzant actualment són per rehabilitar l'edifici -cuina, pis, tancament-, així com la façana i els lavabos públics. Aquesta setmana s'han fet públiques les bases de la concessió per a l'explotació del bar i restaurant de l'ermita de Sant Josep. L'edifici és un equipament de l'Ajuntament de Montblanc que, amb aquesta concessió, pretén configurar com un espai per al desenvolupament d'activitats educatives, culturals i d'oci, essent el bar-restaurant un complement dels diversos serveis del conjunt de l'equipament.

La present concessió tindrà una durada de tres anys prorrogables, reservant la contractació a aquelles entitats socials amb l'objectiu de promoure la inserció sociolaboral i oferir serveis a les persones amb diversitat funcional i/o amb problemàtica de salut mental, així com també a d’altres persones amb greus problemes d’inserció laboral i/o risc d’exclusió social. Amb aquestes intervencions s'espera que es torni a revitalitzar aquest espai, a fi que es consolidi com un espai preeminent de lleure, cultural, esportiu i lúdic de la Conca de Barberà.

"👉Els pares i mares parlen sobre l’assetjament a Sarral" "🚗El nou pla de mobilitat de Montblanc aposta per la sostenibilitat i la seguretat"