Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Troben els Gegants del Vendrell en un descampat de Castelló

El món local reivindica tenir un paper actiu en els temes «de futur del país»

L’Associació Catalana de Municipis s’ha reunit aquest divendres a Poblet per tractar diversos temes que afecten als ajuntaments catalans
Imatge posterior a la reunió de l'ACM que ha tingut lloc a Poblet. | J.G.

 

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) ha celebrat el seu comitè executiu aquest divendres a Poblet, on s’han abordat diversos temes del món local. Una de les conclusions principals que s’han extret d’aquesta trobada és reclamar que els ajuntaments tinguin un paper molt més clau en temes de transformació social i política.

 

El president de l’ACM, David Saldoni, ha defensat aquesta idea «aprofitant la transversalitat que té l’ACM, on hi ha representats ajuntaments de totes les sensibilitats». En aquest sentit ha recordat que l’objectiu de l’associació sempre ha estat el de ser «útils». És per això que Saldoni ha reclamat un paper més actiu del món local en aquells temes de «futur del país».

 

L’ACM ha elaborat una moció commemorativa de l’1 d’octubre

En aquest afany de ser una eina transversal del municipalisme, l’associació ha elaborat una moció que posa a disposició de tots els ajuntaments per si es vol sotmetre a deliberació i votació del ple municipal.

 

A grans trets, la moció reivindica i agraeix a totes les persones que van fer possible la jornada de l’1 d’octubre, «malgrat les amenaces, l’ús il·legítim de la violència i la brutalitat policial per part del govern espanyol», es diu literalment.

 

També es posa de manifest la necessitat de negociar un referèndum amb el govern de l’Estat, s’exigeix la llibertat dels polítics empresonats i el retorn dels exiliats i s’insta a traslladar la moció als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al govern de la Generalitat, als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, als grups parlamentaris del Parlament Europeu i a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH).

 

L’ACM vol formar part de la redacció de la Llei de Territori

David Saldoni també ha demanat que ACM tingui veu en la redacció de la futura Llei de Territori en la qual està treballant la Generalitat. «No ens podem permetre que la nova Llei de Territori surti sense el beneplàcit del món local, hi volem ser des del primer moment», ha dit. Per això ha avançat que s’ha establert un «grup estable» entre l’ACM i el departament de Territori per seguir minut a minut com avança aquesta llei.

 

Els ajuntaments, peça clau en la gestió de l’arribada de menors 

En la reunió també s’ha abordat l’arribada de menors no acompanyats al nostre territori. «Als ajuntaments ens preocupa, hem de treballar en la inclusió, l’acollida, és una feina que s’ha de fer des de molts àmbits. No ens podem permetre que grans nombres o males distribucions puguin generar alerta», ha conclòs. Actualment l’ACM compta amb 932 municipis associats dels 947 que hi ha a Catalunya.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris