Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Pedro Sánchez confirma noves eleccions el 10 de novembre

Una ruta reivindica les antigues guixeres de Vilaverd

Al mes de maig ja es va presentar un minidocumental de la ruta
Exterior de la Guixera del Tòfol a Vilaverd. | Cedida

 

Unes 40 persones van participar dissabte, 12 de gener, en la caminada de La Ruta de les Antigues Guixeres de Vilaverd. El passat mes de maig, la ruta, ja es va presentar oficialment, però en aquell moment a través d'un minidocumental del MNACTEC (Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya). No ha estat fins aquest mes de gener del 2019 que s'ha donat a conèixer l'itinerari visitant el terreny presencialment.

  

La caminada, que s'havia de fer en el marc de la Festa Major de Sant Martí de Vilaverd, es va ajornar arran de les intenses pluges de tardor que va viure la Conca de Barberà que van omplir el terreny de rierols i estanys excepcionals.

Unes 40 persones van participar dissabte 12 de gener en la caminada de La Ruta de les Antigues Guixeres de Vilaverd. | Cedida

 

La jornada es va iniciar amb les explicacions de l'historiador Martí Torrell sobre la importància de l'entorn de l'Estació de ferrocarril de Vilaverd pel transport del guix. Seguidament, la caminada va continuar per la Guixera El Motor, del Tòfol o dels Robusté; la principal guixera de la ruta, segons afirma el MNACTEC, ja que no es coneix cap altre espai guixer similar que mantingui espai i la seva maquinària d'època.

 

Es senyalitzarà la ruta de les guixeres de Vilaverd

Paral·lelament, durant la caminada, es va anunciar que properament l'Ajuntament de Vilaverd i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà senyalitzaran la Ruta de les Antigues Guixeres de Vilaverd. A més, també es va informar que l'Associació Toquem l'Arpa ha encarregat una il·lustració detallada i de qualitat de l'espai i maquinària de la Guixera del Tòfol, il·lustració que imita les dels quaderns de difusió del MNACTEC i que es preveu que es presentarà properament.

 

Restauració de la guixera del Tòfol

Així mateix, les possibilitats de restauració de la guixera del Tòfol s'estan analitzant per institucions i activistes i ara mateix, concretament, s'estudia la possibilitat que la guixera del Tòfol sigui apuntalada-estintolada en els seus punts febles i que sigui declarada BCIL.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris