La Geganta de Montblanc protagonitza la samarreta de la Festa Major 2019

Des d’aquesta setmana ja es pot comprar a l’Oficina de Turisme de Montblanc
Des d’aquesta setmana ja es pot comprar al preu de 8 euros a l’Oficina de Turisme | Cedida

 

La Geganta de Montblanc és enguany la protagonista de la samarreta de la Festa Major del municipi. Al disseny, obra de l’estudi local Crea2, s’hi pot veure la mà i el mocador que duu la Geganta, mentre que el blau és el color de la samarreta, simulat el vestit que porta. Enguany, a més, també s’edita un model més entallat. Com en cada edició, hi haurà talles per a infants.

 

La Regidoria de Festes ha volgut continuar, d’aquesta manera, la iniciativa d’editar, cada Festa Major, una samarreta amb un element del seguici festiu. La primera es va fer l’any 2015 amb l’Àliga com a protagonista. L’any 2016 no es va editar, ja que amb motiu de les Festes de la Serra es va fer una samarreta commemorativa. L’any 2017 estava protagonitzada per la Mulassa i l’any passat per la Cucafera. Així, aquesta serà la quarta edició de la samarreta de la Festa Major de Montblanc, que des d’aquesta setmana ja es pot comprar al preu de 8 euros a l’Oficina de Turisme.

 

La samarreta es va presentar ahir 24 de juliol al migdia al claustre de Sant Francesc, a l’espai que acull els diversos elements del seguici festiu de la vila. La regidora de festes, Judit Pere, va destacar que «la posem ja a la venda a preu molt econòmic, i el que pretenem és que arribi la Festa Major i que la gent ja tingui la samarreta i la pugui lluir ja a l’estiu». Per la seva banda, el dissenyador Xavier Iborra va afegir que «hem apostat per un element diferenciador de la Geganta com és el mocador i la seva mà, fugint de la cara, que hauria sigut menys original».

 

Properament es donarà a conèixer el programa d’actes de la Festa Major de Montblanc d’enguany, que tindrà lloc del 7 a l’11 de setembre, si bé abans i després també hi haurà diversos actes.