GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Santa Coloma de Queralt escalfa motors per a la Romescada Popular amb un vídeo promocional

La Romescada Popular arriba enguany a la 26a edició i se celebrarà el 20 de juliol

Un plat de peix, amb el bacallà com a ingredient estrella, acompanyat d’una picada d’ametlles, avellanes, alls, bitxo, espècies... Aquesta és, a grans trets, la composició d’una de les joies gastronòmiques més preuades de Santa Coloma de Queralt; el romesco colomí.

 

A hores d'ara, el municipi ja escalfa motors per viure una de les seves jornades més multitudinàries i de germanor amb la Romescada Popular, que tindrà lloc el dia 20 de juliol, en la seva 26a edició.

 

Un vídeo promocional dona a conèixer detalls sobre aquest plat

Per tal de recordar que aquesta important cita ja s’acosta (tot just falta un mes), s’ha fet un vídeo promocional que corre per les xarxes socials, on es rememoren diversos moments d’aquesta festa, viscuts en edicions anteriors i s’explica, pas a pas, com s'elabora aquest plat típic del municipi, a més d'altres curiositats.

 

Imatge de la romescada popular de l'any 2018 a Santa Coloma de Queralt. | Benjamí Heras

 

En les imatges, l'Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, juntament amb els Amics del Romesco i Comerç de Santa Coloma de Queralt, conviden l'espectador a conèixer més detalls sobre aquest deliciós plat. Després d'una breu introducció sobre el romesco a Catalunya, s'explica el procés per cuinar-lo tal com es fa al municipi.

 

En el vídeo també es poden veure imatges de la multitud de gent que s'aplega el dia de la romescada en aquesta localitat, amb una plaça plena de gom a gom i també es mostren fotografies dels plats guanyadors dels concursos d'edicions anteriors. 

 

Així doncs, en només un mes, Santa Coloma de Queralt tornarà a convertir-se en el centre gastronòmic de la Conca de Barberà amb la celebració d'aquesta festa que ja té més d'un quart de segle de vida i que aconsegueix unir centenars de persones per rememorar aquesta recepta tan típica del municipi.