Presentació de la litografia de Palau Ferré al Castell dels Comtes de Santa Coloma

Santa Coloma de Queralt se suma al centenari de Palau Ferré durant la Festa Major

S’ha donat a conèixer l’edició d’un llibret que en contextualitza la peça | Els visitants se’l poden descarregar lliurement a través d’un codi QR

Santa Coloma de Queralt va inaugurar aquest divendres les diverses mostres que es podran visitar durant els dies de Festa Major al municipi. La més destacada és una litografia numerada del pintor cubista Maties Palau Ferré, que des d'aquest cap de setmana es pot contemplar a l'Oficina de Turisme del Castell dels Comtes.

L'alcalde de Santa Coloma de Queralt, Ramon Mullerat, i la regidora de Patrimoni, Montserrat Oranias, s'han mostrat satisfets de poder gaudir d'aquesta obra de Palau Ferré, coincidint amb els actes commemoratius previs del centenari de l'artista que se celebrarà arreu de Catalunya el pròxim any.

D'aquesta manera, han animat a colomins i visitants «a gaudir de la Festa Major i endinsar-se en l’art de Palau Ferré a través de la litografia exposada».


En aquesta mateixa línia, el biògraf i besnebot de l’artista, Francesc Marco-Palau, ha agraït a l’Ajuntament el seu compromís amb l’art i ha recordat que «Santa Coloma de Queralt també formava part de la geografia artística de la trajectòria de Palau Ferré, que tenia en les comarques tarragonines el seu paradís pictòric».

Així mateix, l’historiador de l’art i president de la Fundació Quer Alt, Damià Amorós, ha destacat que, «a partir del vincle que l’artista va tenir amb Santa Coloma de Queralt, avui són diverses les pintures, escultures i ceràmiques de Palau Ferré que poden trobar-se en col·leccions privades de la Baixa Segarra».

A la presentació s’ha donat a conèixer l’edició d’un llibret que en contextualitza la peça. Editat expressament per a l’ocasió, els visitants se’l poden descarregar lliurement a través d’un codi QR situat al costat de la litografia.


Comentaris