Millores en la senyalització de senders a la Conca de Barberà

El Consell de la Conca vol presentar una oferta de turisme de natura de més qualitat
Un dels objectius principals del Servei de Turisme del Consell de la Conca en l'àmbit de senderisme és la millora de la senyalització d'itineraris | CCCB

 

Un dels objectius principals del Servei de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà en l'àmbit de senderisme és la millora de la senyalització d'itineraris per a l'oci: ciclistes, caminants, excursionistes, corredors,... amb la voluntat, entre d'altres, de presentar una oferta de turisme de natura de més qualitat.

 

Aquest any s'han fet petites millores i molt concretes de senyalització en diferents itineraris de la Conca de Barberà. S'han instal·lat noves banderoles a l'itinerari de Vimbodí-Vallclara-Vilanova de Prades al terme municipal de Vimbodí i Poblet, concretament al tram dels Sagners fins al castell de Riudabella; un pal caigut de l'itinerari de la Bartra a Farena, al municipi de Montblanc, entre altres.

 

Més de 200 quilòmetres de senders

La Conca de Barberà disposa de més de 200 quilòmetres de senders que uneixen diferents punts de la comarca, així com de comarques veïnes. La xarxa també té trams de senders senyalitzats dins el Paratge Natural de Poblet i d'alguns GR destacats com el GR®175, l'itinerari de La Ruta del Cister per fer a peu i en BTT. La pràctica de senderisme és un dels atractius turístics complementaris per als visitants de la comarca, amb desnivells moderats, diversitat de paisatge i l'opció de poder-los combinar entre ells.

 

 

Taller sobre el reciclatge a Blancafort

 

Dins el Pla anual d'activitats d'educació ambiental redactat pel Consell Comarcal de la Conca, el passat dimecres 18 de juliol es va realitzar un taller d'educació ambiental a tots els participants del Casal d'estiu de Blancafort. El taller té per objectiu la conscienciació de l'alumnat envers el reciclatge i fomentar la importància del respecte al medi ambient a través de l'explicació de diferents conceptes relacionats amb el reciclatge, a més d'aprendre a utilitzar els contenidors de recollida selectiva d'una manera adequada i de conèixer les diferents instal·lacions de tractament de residus de la comarca.