Els supermercats i bars de Montblanc, els més beneficiats de l’Acampada Jove

El comerç montblanquí es prepara per rebre els joves del festival, oferint menús econòmics i altres ofertes. El sector de l’alimentació situat més a prop de l’Acampada triplica les vendes aquests dies

 

Un grup de joves a l'Acampada Jove de Montblanc 2018. | Redacció

 

Montblanc és un municipi acostumat a rebre turisme familiar, un públic que tenen molt ben treballat des de l’Oficina de Turisme i que centra una bona part de les activitats que es fan.

 

Ara bé, hi ha un cap de setmana a l’any que el perfil del visitant canvia del tot i el 'turisme' jove predomina per sobre del familiar. 

 

 

Aquesta data és just aquest cap de setmana amb la celebració de l’Acampada Jove, on Montblanc acull uns 30.000 nois i noies que passen gran part del temps a la zona dels concerts, però que també es mouen pels carrers, comerços i serveis del municipi. És per això que la vila també s’ha de transformar d’alguna manera i oferir allò que aquest públic demanda.

 

L’exemple més clar el trobem en els bars, botigues d’alimentació i supermercats (i també la piscina), llocs més ‘visitats’ pels assistents a l’Acampada.

 

Un cop passats els concerts de la nit, durant el dia, els joves «compren pa, berenar, beguda...», explica la presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc, Montse Guinovart.

 

Milers de joves passaran aquest cap de setmana per Montblanc. | Redacció

 

És per això que els comerciants del sector de l’alimentació situats en l’eix comercial que va des del lloc de l’Acampada fins a la piscina són els més beneficiats pel que fa a les vendes.

 

Alguns comerços tripliquen les vendes durant l’Acampada Jove

«Els comerços d’aquesta zona es preparen de valent, fan menús més econòmics expressament pels joves del festival», afirma la presidenta dels comerciants.

 

Es calcula que aquest cap de setmana, els establiments d’alimentació d’aquesta àrea triplicaran les vendes, per això alguns d’ells contracten més personal només pels dies de l’Acampada Jove, per fer front a l’allau de gent. «És un no parar, n’hi ha que ni tan sols tanquen la cuina».

 

«La resta de comerços del poble anem més de ‘retruc’», diu la Montse, que té un forn de pa més allunyat de la zona de l’Acampada, però que també nota l’augment de gent en el seu comerç. «Si fa molta calor, veus els joves que busquen la fresca de l’aire condicionat de les botigues, prenen alguna cosa, juguen a cartes i endollen els mòbils».

 

Un dels concerts de l'Acampada Jove de Montblanc. | Laia Solanellas

 

 

Un jovent que dona «molta vida» al poble

La presidenta dels botiguers assegura que ja s’han acostumat a aquest cap de setmana que es produeix un cop a l’any des de fa més d’una dècada. Confessa, fins i tot, que, «se’ls troba a faltar, són un jovent que no dona cap problema, és un ambient molt maco, hi ha gent del poble que els dona fruita o alguna cosa de menjar».

 

Montblanc, doncs, es prepara per viure un cap de setmana on els joves seran els protagonistes i ompliran els carrers. «Donen molta vida al poble», conclou la Montse.