Montblanc es queda sense les Fires i Festes de Sant Maties

Només es retransmetrà la Salve i l'Ofici Solemne a través de les xarxes socials

L'Ajuntament de Montblanc ha acordat suspendre les Fires i Festes de Sant Maties, previstes pels dies 15, 16 i 17 de maig de 2020. Es tracta d'una decisió motivada per la crisi d'emergència sanitària provocada pel coronavirus que ha comportat l'adopció de diverses mesures preventives decretades per les autoritats governamentals i sanitàries per evitar la propagació d'aquesta pandèmia.

La suspensió de les festes de Sant Maties també respon al fet de no poder garantir que la celebració es desenvolupi amb les màximes garanties de salut i seguretat per a les persones que hi participen i en formen part. Aquesta incertesa dificulta preveure l'evolució de la situació durant les pròximes setmanes. Tot i això, la Regidoria de cultura i festes de l'Ajuntament de Montblanc treballa amb la previsió de poder celebrar els actes que han preparat les associacions i entitats de la vila durant els mesos restants d'aquest 2020, sempre que les circumstàncies ho permetin.

En aquest sentit, un dels actes més excepcionals d'aquestes festes era l'estrena del nou ball de gitanos i gitanes que ha quedat ajornat fins a establir una nova data. Un altre dels esdeveniments rellevants d'aquestes festes culturals va ser la convocatòria del primer Certamen literari Vila de Montblanc. Segons informa l'Associació l'Escarritx, ja s'han recollit totes les obres originals i resta pendent la valoració del jurat que s'ha vist ajornada per culpa del coronavirus. Quan hagi passat el període de confinament es buscarà una nova data per l'entrega de premis.

Per la seva banda, la Parròquia de Santa Maria mantindrà, a través de Ràdio Montblanc i les xarxes socials, la Salve a Sant Maties i la Missa Major aquells dies. D'aquesta manera, a excepció d'aquests dos actes religiosos que se celebraran virtualment, la resta d'actes festius, socials i culturals queden anul·lats. Una vegada s'aixequi l'estat d'alarma i el confinament s'informarà de la reubicació de determinats esdeveniments, especialment el Certamen literari i la presentació del Ball de gitanos i gitanes de Montblanc.

"👉Bones notícies per als escolars de l'Espluga de Francolí que no tenen Internet" "🚇La gran notícia que esperaven a l'Espluga de Francolí des dels aiguats de l'octubre"