Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tot a punt pel Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc

El públic podrà veure l’obra de 33 ceramistes d’arreu d'Europa. Els Països Baixos, convidats d’aquesta edició
El Terrània se celebra a l'interior de l'antiga església de Sant Francesc. | Joan Lopez

 

Aquest cap de setmana arriba a Montblanc una d’aquelles cites que marquen l’inici de la tardor de la forma més original possible: el Terrània. El Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc arriba enguany a la seva setzena edició farcit de propostes. Un any més, l'antiga església i el claustre de Sant Francesc seran el punt de trobada de ceramistes arribats d’arreu d’Europa i dels aficionats a la ceràmica artística.

 

Webcam en directe Montblanc

 

 

 

En aquesta edició el públic podrà veure l’obra de 33 ceramistes vinguts d’arreu on predominen els artistes catalans: n’hi ha tretze de Catalunya, nou de França, cinc dels Països Baixos (país convidat), tres d'Espanya, un de Bèlgica, un de Polònia i un del Regne Unit.

 

Alguns d’aquests ceramistes, en concret quatre, ja són veterans del festival, ja que van participar en la seva primera edició l’any 2003. D’altres són novells, n’hi ha que debuten enguany (en concret, tretze) o que repeteixen experiència. Tot i presentar obres molt diferents tots coincideixen en la seva passió per la ceràmica.

 

Els visitants del Terrània podran contemplar i adquirir les peces exposades a Sant Francesc, però també podran gaudir d’altres espais expositius com són la Sala Sant Miquel, la Galeria Natàlia Ferré i el Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre. El públic també té una part activa en el festival, ja que podran participar en els tallers que tindran lloc en el claustre de Sant Francesc.

 

L’exposició i venda de ceràmica són la raó de ser del festival, però Terrània ofereix un ventall de propostes més ampli; unes activitats per gaudir d’aquesta cita anual durant tot el cap de setmana, començant per divendres 28 i acabant per diumenge dia 30 de setembre i que podeu consultar en aquest enllaç.

 

Terrània, un festival amb vocació internacional

Durant totes les edicions del festival, s’ha posat de manifest la seva vocació internacional. És per això que sempre s’ha apostat per acollir participants vinguts de tots els racons del món com Alemanya, que ha portat 12 participants en la història de Terrània, Bèlgica amb 4 participants, Espanya amb 24, Estats Units amb un, Holanda amb 20, un vingut d’Itàlia, un del Japó, 4 de Lituània, un de Polònia, un de Portugal, 21 del Regne Unit i 7 de Txèquia.

 

Destaca molt la participació francesa, país que ha aportat 70 participants en tots aquests anys. Però si hi ha una procedència clau entre els ceramistes, cal destacar els artistes de Catalunya que troben aquí un grana aparador per exposar i vendre les seves obres. En total han vingut 75 participants catalans a la mostra des de la primera edició.   

 

Com ja ve sent tradició en el festival, els ceramistes participants triaran el millor conjunt d'obra exposada. Es tracta d'un reconeixement amb un alt valor simbòlic, ja que són els mateixos ceramistes els qui fan de jurat a la vegada que poden ser escollits.

 

L'any passat van guanyar els ceramistes de Molins de Rei Sergi Pahissa i Emilia Musial, que també seran protagonistes de l'espectacle Fire Lakes que tindrà lloc el dissabte a un quart de nou a la plaça de Sant Francesc.

 

Terrània, un festival reconegut i premiat

El festival Terrània ha obtingut aquest any un important reconeixement, rebent el Premi Artesania concedit per l'Associació de Ceramistes de Catalunya. Com a fet a destacar, aquest aval ha servit per despertar la curiositat dels alumnes de Programació de Projectes Turístics del grau de Turisme de la URV, tot fent que visitin Terrània i realitzant un treball monogràfic sobre el festival. 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris