Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Festival Terrània de Montblanc tanca edició superant els 7.000 visitants

Les vendes directes de ceràmica han arribat als 31.326 euros, una quantitat que només s'havia assolit just abans de l'esclat de crisi econòmica
Un ceramista treballant a la 16a edició de Terrània   | B.H.

 

Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, ha tancat la 16a edició amb un balanç molt satisfactori que confirma la tendència positiva dels darrers anys, i que només es va veure trencat l’any passat pels fet s de l’1 d’octubre. 

 

El nivell de l'obra exposada i les activitats paral·leles han fet que el públic assistent es trobi més prop del món de la ceràmica. Per a la regidoria de turisme de l'Ajuntament de Montblanc, la xifra de 7.000 visitants és «molt bona i similar a la que s'està registrant en els darrers anys, cosa que demostra que el públic està molt consolidat». 

 

Les imatges de Terrània 2018 a Montblanc

 

Les vendes a Terrània pujen a 31.326 euros

La despesa generada durant el festival ha pujat respecte als darrers anys i les vendes directes de ceràmica han arribat als 31.326 euros, una quantitat que només s'havia assolit els anys 2007, 2008 i 2009 just abans de l'esclat de crisi econòmica. Les vendes s'han repartit de forma desigual entre els ceramistes que venien de Catalunya, Bèlgica, Espanya, França, Gran Bretanya, Polònia i els Països Baixos, territori convidat en aquesta edició. Precisament els ceramistes d'aquest país han tingut major protagonisme i se'ls ha dedicat un espai especial.

 

Més de 7.000 persones van passar pel Terrània 2018 a Montblanc | Redacció

 

Els visitants han gaudit de tallers i demostracions. Han tingut gran afluència els clàssics tallers infantils coordinats per l'Escola d'Art de Valls de la Diputació de Tarragona i els Tastets de fang, rakú i microrakú amb Núria Soley. A l'escenari s'hi han vist demostracions de torn amb la participació de diversos ceramistes participants al festival com Lluís Soler, Pep Gómez, Florentino Iglesias, Esther Ramos, Ellen Rijsdorp, Willy van Bussel, Frederik Le Fur i Charlotte Fanny. També n'hi va haver una d'Anna Maria Redón sobre la tècnica de la fotoceràmica.

 

Els ceramistes participants valoren l'experiència com a satisfactòria i destaquen el paper de l'organització, els contactes previs al festival, les atencions durant la seva estada a Montblanc, i l'espai únic on se celebra. Els professionals han tornat a insistir que la qualitat de Terrània està a l'alçada dels festivals que es fan arreu d'Europa, per la qual cosa la projecció de Montblanc en l'àmbit europeu s'associa a una imatge de qualitat i cura pels detalls.

 

La despesa generada durant el festival ha pujat respecte als darrers anys  | Redacció

 

El diumenge al migdia es va donar a conèixer el ceramista guanyador del premi a la millor unitat artística presentada. Els ceramistes participants són els encarregats de fer aquesta votació. El primer premi va ser per a Willy van Bussel, dels Països Baixos; segona va ser Ellen Rijsdorp, també dels Països Baixos; i tercer Pep Gómez, ceramista català establert a França. El primer premi comporta l'adquisició per part de l'Ajuntament de Montblanc d'una obra valorada en 500 euors que passa a engrossir el fons municipal, el segon i el tercer premis van ser eines de treball per a ceramistes gentilesa de Sumbinistres Anper, col·laborador del festival.

 

A punt el Clickània, el festival de Playmobil

 

  

Com cada any, un cop acabat el festival, els organitzadors (Ajuntament de Montblanc i ceramistes de la comarca) ja iniciaran els treballs de millora de cara a la pròxima edició que serà la dissetena. A partir d'ara, l'antiga església de Sant Francesc es transformarà novament per acollir l’altre esdeveniment de tardor que s'organitza des de l'Oficina de Turisme de Montblanc: Clickània, el festival de Playmobil, els dies 12, 13, 14, 20 i 21 d'octubre. 

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris