ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Montblanc celebrarà el festival Terrània del 27 al 29 de setembre

L'obra del ceramista Joan Panisello serà la protagonista del cartell de la 17a edició del Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc
El Terrània se celebra a l'antiga església i claustre de Sant Francesc de Montblanc | Isma Llanes

 

L'obra del ceramista Joan Panisello serà la protagonista del cartell de la 17a edició del Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, Terrània. L’Oficina de Turisme de Montblanc amb la col·laboració dels ceramistes de la Conca de Barberà ha definit els principals eixos de la dissetena edició de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, que se celebrarà els dies 27, 28 i 29 de setembre.

 

Dos tècnics de l'Oficina de Turisme i el ceramista de Senan Lluís Soler van visitar, la setmana passada, el ceramista Joan Panisello al seu taller de Jesús, al Baix Ebre, el qual va confirmar la seva presència al festival. L'exposició central de Terrània, que tindrà lloc a la Sala Sant Miquel, es dedicarà a Panisello, i, com és habitual, una obra seva serà la protagonista del festival i dels principals elements gràfics.

 

D'altra banda, l'Escola d'Art i Disseny de Tortosa va confirmar que una exposició realitzada pels alumnes de ceràmica d'aquest centre s'instal·larà a l'antiga església de Santa Magdalena.

 

La dissetena edició de Terrània arriba amb una xifra rècord d'espais expositius

L’edició d’enguany de Terrània, tindrà sis espais expositius, una xifra rècord. Així, des de l'organització es vol potenciar que el públic assistent gaudeixi d'un ventall de propostes. En paral·lel, com cada mes de gener l'Oficina de Turisme de Montblanc ha posat en coneixement de ceramistes d'arreu d'Europa la celebració de la propera edició  del festival.

 

Termini d'inscripció a Terrània obert fins el 31 de març

El termini d'inscripció està obert fins el 31 de març i posteriorment s'iniciarà la fase de tria. En total, s'escolliran una trentena de ceramistes mirant d'equilibrar el tipus d'obra, tècniques, i procedència dels artistes. Els detalls de la programació, les exposicions i les activitats paral·leles s'enllestiran a partir del mes d'abril, per tal de poder-ho presentar abans de l'estiu.

Terrània, el primer dels esdeveniments de tardor de Montblanc

L'antiga església i el claustre de Sant Francesc seguiran acollint el primer dels esdeveniments de tardor de Montblanc, on des del 2003 han exposat els millors ceramistes catalans i artistes arribats d'Alemanya, Bèlgica, Espanya, Estats Units, França, Holanda, Itàlia, Japó, Lituània, Portugal, Regne Unit i Txèquia.