Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Vimbodí i Poblet posa a punt un dels carrers més estrets del país

L’Ajuntament ha millorat el terra i la il·luminació d’aquest emblemàtic espai i l’ha embellit amb un plafó amb un poema de l’escriptora Teresa Duch
El carrer de les Abraçades de Vimbodí i Poblet. | Ajuntament de Vimbodí i Poblet

 

L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet ha posat a punt el carrer de les Abraçades que, juntament amb el Monestir de Poblet o el Museu i el Forn del Vidre, és un dels indrets més visitats i fotografiats d'aquest municipi de la Conca de Barberà. Es tracta d’un carrer de només 94 centímetres d’amplada, fet que el converteix en un dels més estrets de Catalunya i també de l’Estat. Tal com resa una dita popular local, si dos persones s’hi troben de cara hauran d’abraçar-se per poder continuar el seu trajecte. Segons la documentació en mans del consistori, el seu nom es remunta tres segles enrere arran d’aquesta dita popular.

 

Substitució dels esglaons

Els treballs que ha desenvolupat l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet en aquest carrer, han comportat la substitució dels esglaons, que s'han empedrat amb lloses antilliscants, i la col·locació de punts lumínics soterrats que irradien una llum indirecta i càlida. La singularitat d’aquesta via fa que molts forans visitin, principalment aquest municipi de la Conca de Barberà, per la pecularitat d'aquest carrer. Per l'escriptora, «és un honor tenir un poema meu en un espai del poble, i més en un carrer tan singular com aquest».  Les obres de reforma del carrer «més estret de Catalunya» hna representat una inversió de 12.000 euros.

El carrer fa només 94 centímetres d’amplada. | Ajuntament de Vimbodí i Poblet

 

Poesia al·lusiva al carrer, escrita per la vimbodinenca Teresa Duch i Dolcet

En una de les parets s’ha instal·lat una placa amb una poesia escrita per la vimbodinenca Teresa Duch i Dolcet. La poesia de Duchs'afegeix al rètol turístic que s'hi va instal·lar fa uns anys i que explica, en quatre idiomes, les peculiaritats d'aquesta via, que uneix el carrer Major amb la placeta de la Verdura. Durant el mercadet nadalenc de Santa Llúcia del proper 8 de desembre, l’Ajuntament distribuirà en paper el poema de les Abraçades entre els veïns, a canvi d'un donatiu que anirà a parar a la Marató de TV3.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris