El Museu de la Vida Rural programa visites guiades a l’exposició ‘Plàstic’

Es faran cada diumenge a les 11.00 hores, tenen un cost de 3 euros i es recomana fer reserva prèvia. També s'han programat diverses activitats per Setmana Santa
Un grup de visitants a l'exposició 'Plàstic' del Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí. | Cedida

 

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí ha encetat, aquest passat diumenge, les visites guiades a l’exposició ‘Plàstic’. Així doncs, a partir d’ara cada diumenge els visitants podran gaudir de l’explicació d’aquesta mostra.

 

Les visites guiades es faran de forma estable a les 11.00 hores i tenen un cost de 3 euros. Com que les places són limitades es recomana fer reserva prèvia per tal d’assegurar la plaça. A banda dels diumenges, tot aquell que vulgui fer una visita guiada qualsevol altre dia de l’any ho podrà fer sempre que faci una reserva prèviament.

 

L’exposició estarà oberta fins al 20 d’octubre

‘Plàstic’ es va inaugurar el passat 15 de febrer i és una de les grans apostes del Museu de la Vida Rural per aquest any. L’exposició estarà oberta fins al 20 d’octubre de 2019.

 

La proposta compta amb la participació del col·lectiu Basurama, dedicat a la investigació, creació i producció cultural, i del col·lectiu Domestic Data Streamers, enfocat al desenvolupament de nous mètodes d’interpretació de dades.

 

Un sorprenent túnel de plàstic convida a fer la reflexió final a l'exposició. | Àngel Ullate

 

 

Aquests col·lectius, juntament amb divuit artistes joves, locals i internacionals del món de l’art, la ciència, el disseny, el cinema, la filosofia i l’educació, conformen l’exposició produïda pel Museu de la Vida Rural amb el comissionat de la dissenyadora i directora d’art, Núria Vila.

 

Durant la visita a les sales de l’exposició, el visitant podrà anar recopilant informació a través de les arts visuals i fer ell mateix una reflexió final sobre l’ús del plàstic en la nostra societat: un material que ha servit per a salvar vides o fer avanços científics, però que alhora és una de les grans amenaces en l’actualitat per l’ús desproporcionat que en fem.

 

Activitats familiars per Setmana Santa

De cara a Setmana Santa, el museu ha preparat tot un seguit d’activitats familiars vinculades a la temàtica de l’exposició. La primera d’elles serà dimarts 16 d’abril a les 10.00 hores i anirà a càrrec d’Ester Fabregat.

 

L’activitat consistirà en la construcció d’una estructura tridimensional amb plàstic. Fabregat és una artística plàstica i investigadora sobre materials polimèrics aplicats a l’art, l’experimentació tridimensional i les escultures de grans dimensions.

 

La primera activitat consistirà en la construcció d’una estructura tridimensional amb plàstic. | Cedida

 

Com es pot veure a l’exposició ‘Plàstic’, aquest material es pot utilitzar per a la creació de propostes artístiques, i això és precisament el que faran els participants del taller.

 

El divendres 19, també al matí, els Corremarges organitzaran al Museu el seu taller de cuina amb herbes i flors espontànies de primavera, utilitzant l’hort com a recurs. Es tracta d’una proposta recomanada a partir dels 5 anys, en la que els més joves de casa cuinaran i menjaran les tapes realitzades durant el matí.

 

La reutilització d’objectes per fer una batucada i la visita guiada a l’exposició ‘Plàstic’ és la darrera proposta del MVR per aquests dies. L’activitat tindrà lloc el 20 i 21 d’abril a partir de les 11.00 hores i anirà a càrrec de Còdol Educació.

 

Per a tots els tallers és recomanable la inscripció prèvia, ja que les places són limitades. Tota la informació es pot consultar a la web del Museu de la Vida Rural i també a les seves xarxes socials.

 

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris