Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Les visites guiades per la Conca arriben a Pira

La visita es realitzarà el dissabte 10 de novembre a les 11.00 hores
El pròxim dissabte dia 10 de novembre, «La Conca de Barberà, poble a poble» fa la seva última visita a Pira | cedida

 

«La Conca de Barberà, poble a poble» és una campanya de tardor basada en visites guiades pels municipis per tal de conèixer els pobles de la comarca. Es tracta d'una iniciativa organitzada pel Servei de Turisme del Consell Comarcal amb la col·laboració dels ajuntaments participants.

 

El pròxim dissabte dia 10 de novembre, «La Conca de Barberà, poble a poble» fa la seva última visita, en aquesta ocasió al municipi de Pira. La visita començarà a les 11.00 hores i recorrerà el poble des de davant de l'escola. En total, es calcula que el recorregut tindrà una durada d'una hora i mitja. Per participar en aquesta última visita guiada, cal que els interessats s'inscriguin a través del portal web www.concaturisme.cat. Qui així ho desitgi ja pot dur a terme la inscripció, el termini romandrà obert fins al 9 de novembre (un dia abans de la sortida) a les 14.00 hores.

 

Al voltant de vint persones van participar en l'anterior visita guiada al poble de Passanant | cedida

 

La visita a Pira

Pira és un dels municipis de la Conca de Barberà, situat a la part central de la comarca sobre un massís elevat en forma de península el qual es troba envoltat pel torrent Torrentill i el gorg natural del riu Anguera, afluent del riu Francolí. Pira és una localització des de la qual es poden fer excursions per rutes molt desconegudes del paisatge català, com, per exemple, la ruta de les Pedreres i forns de guix i la ruta dels espadats del riu Anguera.

 

La visita anterior: Passanant

Tot i que el temps no va voler acompanyar i la pluja va fer acte de presència, al voltant de vint persones van participar en l'anterior visita guiada al poble de Passanant. Els assistents van poder passejar pels carrerons empedrats que volten la muralla i el castell que antigament regnava al municipi. També es va visitar l'antic forn de pa i l'església de Sant Jaume, un magnífic exemplar barroc del segle XVIII, construïda sobre els vestigis d'un primer edifici romànic i recentment restaurat. Durant tot el recorregut es va gaudir d'una explèndida visita gràcies a Ferran Mauriz, encarregat de la restauració de les pintures de l'església i veí de Passanant.

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris