La Conca de Barberà es troba immersa en els actes a favor de la Marató de TV3

La campanya d'enguany porta l'eslògan "Minories que fan una majoria"
Imatge de la conferència a Sarral | Cedida

En els últims dies, els municipis de Santa Coloma de Queralt, Sarral i Vilaverd han realitzat conferències en benefici de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que enguany compleix la seva 28a edició. Aquestes xerrades divulgatives pretenen acostar a la població la realitat mèdica i humana d'aquestes malalties poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000, però que tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

 

En tots els casos, la conferència va anar càrrec d'un professional de la salut amb el suport de material gràfic i de la projecció d'un vídeo didàctic. A part dels municipis esmentats, també s'ha realitzat a Blancafort, Montblanc, Solivella i Vimbodí i Poblet. A més, en els properes dies la xerrada es farà a Rocafort de Queralt, el dimecres 11 de desembre a les 18.00 h al local Cultural, i a l'Espluga de Francolí, el divendres 13 de desembre a les 18.00 h a l'Auditori Carulla Font.

 

Taller sobre bullying per a pares i mares de Solivella

Per altra banda, el dissabte 14 de desembre, a les 17.00 h, als baixos de Cal Mateu de Solivella, tindrà lloc un taller sobre bullying adreçat a pares i mares del poble. El taller anirà a càrrec de l'Oficina Jove de la Conca de Barberà i es realitzarà en col·laboració amb l'Ajuntament de Solivella i el Grup Cultural de la Dona.

  

Per poder-hi participar cal inscriure's a l'Ajuntament. Les inscripcions estaran obertes fins al divendres 12 de desembre. El taller és només per a pares i mares, no s'hi pot participar amb els infants o adolescents. L'objectiu d'aquest taller és donar eines a les famílies per a detectar l'assetjament, és a dir, donar elements per identificar conductes que poden ser senyals d'alerta d'un cas d'assetjament o ciberassetjament entre iguals, així com oferir-los eines per ajudar als seus fills a posicionar-se en contra de l'assetjament.