La Costa Daurada enceta la setmana amb 16 banderes vermelles a les seves platges

El bany està prohibit a la major part de les platges de Tarragona i a la resta de municipis onegen banderes grogues

 

Aquest dilluns, 19 d'agost, la majoria de les platges de la Costa Daurada comencen la setmana amb 16 banderes vermelles i 27 banderes grogues a causa del mal temps i de les pluges. Aquest dilluns, només onze platges del Camp de Tarragona llueixen la bandera verda. 

 

La bandera vermella domina a les platges de Tarragona

Pel que fa a les banderes vermelles, la major part d'elles estan situades al municipi tarragoní, així doncs, a la platja del Miracle, a la de l'Arrabassada, a la Savinosa, a la dels Capellans, a la platja Llarga, a la platja de la Móra i a la de Tamarit hi oneja la bandera vermella i el bany està prohibit als usuaris.

 

Segons el visor de l'estat de les platges de la Generalitat de Catalunya, en aquestes platges hi ha maror amb onades de 0,5 metres a 1,25 metresA la platja de la Pineda també hi oneja la bandera vermella amb marejol i onades de 0,1 metres a 0,5 metres. Per tant, en aquestes platges no està permès banyar-se. 

 

Onze banderes verdes a les platges de la Costa Daurada

Pel que fa a les cinc banderes verdes que avui hissen a la Costa Daurada, quatre estan situades a les Terres de l'Ebre, concretament, a la platja de Riumar, a la del Parc de Garbí, a la de les Delícies i a la platja de les Casses, a Alcanar. La cinquena bandera verda oneja a la platja dels Capellans, a Salou. Per tant, en aquestes cinc platges sí que està permès el bany. 

 

Bandera vermella: prohibit el bany

Quan hissen la bandera vermella en les platges està prohibit el bany. Es pot donar en situacions d'onades que suposen un perill greu per a la integritat de les persones, que hi hagi corrents forts, el mar està molt agitat o l'aigua o la sorra estan contaminades. També poden haver-hi animals marins lesius o perillosos, així com condicions climatològiques molt adverses i perilloses.