Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Desallotjada la platja de Sant Sebastià de Barcelona per un possible artefacte explosiu

L'acusat de matar Fadua accepta el crim però diu que no la volia matar

Ell i la seva defensa preparen el terreny per evitar el delicte d'assassinat i han assegurat que el ganivet que portava era per matar-se ell però que es va «tornar boig» i va acabar matant la noia
Abderrahmane Hammou, de groc i al centre, juntament amb la seva defensa, Pau Albiac. | Guillem RS

 

Abderrahmane Hammou, l'home acusat de matar a Fadua el mes de juny de 2017 a Cambrils, ha acceptat aquest dimecres davant del jutge i del jurat popular el crim. Ha assegurat que es va «tornar boig» després de veure la seva exparella mantenint relacions sexuals amb un altre home. Tot i que l'home quan es va entregar davant dels Mossos també va explicar aquesta versió, que havia vist la seva parella amb un home, el cunyat de Fadua va donar una versió ben diferent. La nit abans del crim ell i la seva parella, la germana de Fadua, i la víctima van anar a sopar i després van anar a fer un cafè al bar on treballava la nova parella de Fadua. Quan van tancar, van anar els tres -ell, la germana i Fadua- cap a casa, l'endemà havia de treballar.

 

En tot cas, no ha negat que va anar a casa seva de matinada a buscar-la i que quan va pujar al cotxe i després de poca estona parlant-hi li va clavar les 40 ganivetades. Tal com va intentar fer després d'haver-la assassinat, abans d'anar a veure la dona també havia volgut suïcidar-se, és per això que portava el ganivet que va fer servir per matar la noia de 30 anys. «Sense pensar» li va començar a clavar les ganivetades fins que va veure que estava morta i va marxar, deixant el cos d'ella i el ganivet al cotxe, al vial de Cavet, entre Cambrils i Salou.

 

La defensa prepara el terreny per evitar un delicte d'assassinat

La versió que ha donat l'home està en la línia que ha volgut portar la seva defensa que el vol salvar de ser condemnat per un delicte d'assassinat i ho vol rebaixar a un delicte d'homicidi. La defensa vol demostrar que l'arma que portava l'home no era per matar-la a ella sinó per matar-se ell i que va ser per sorpresa, i no de manera premeditada. L’acusat insisteix que «no tenia intenció de matar-la» i que només se’n volia acomiadar abans de suïcidar-se.

 

Imatge de Fadua Talssi, la noia assassinada entre Cambrils i Salou l'any 2017. | Guillem RS

 

La defensa d'Abderrahmane Hammou vol fer veure al jurat popular que va ser quan va saber que la dona tenia una nova relació que va perdre els nervis. Aquesta versió tampoc s'aguanta amb les declaracions dels altres dies de judici quan amics i familiars van explicar que l'ara acusat havia assetjat a la dona amb missatges, trucades i visites les setmanes abans del crim quan va saber que Fadua havia arrencat una nova relació sentimental.

 

La primera ganivetada va ser mortal, segons la defensa

Pau Albiac, l'advocat de l'autor confés del crim, també vol l'atenuat de la confessió per evitar que el seu client sigui condemnat per assassinat. La seva tesi vol demostrar també davant del jurat popular que la policia va saber de l'existència del cadàver quan l'home es va entregar a la comissaria i no abans. La defensa també creu que la primera ganivetada va ser la mortal, fet que demostra que si bé li va clavar el ganivet de cuina repetides ocasions, la noia ja estava morta.

 

El jutge haurà de decidir si és homicidi o assassinat

Abderrahmane Hammou s'enfronta a una pena de presó de 23 anys per assassinat amb traïdoria i acarnissament per les 40 ganivetades que va clavar a la seva exparella. Feia quatre mesos que havien deixat una relació que feia uns set anys que durava. Amb la declaració de l'acusat ara el jurat popular haurà de decidir si és culpable o no. Caldrà veure si les explicacions de la defensa serveixen per condemnar-lo per homicidi —un crim no premeditat- o si finalment se'l condemna per assassinat —un crim premeditat, amb la clara voluntat de matar la noia. La pena també variarà segons quin delicte acabi veient el jutge.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris