Primer pas d'ADIF per construir la nova estació de trens de Salou a PortAventura

El BOE recull l'expropiació de 13 finques de l'entorn on es construirà l'equipament

Pas endavant per a fer realitat la nova estació de trens al municipi de Salou. El Butlletí Oficial de l'Estat recollia, aquest dijous, 18 de juny, l'anunci de la companyia pública ADIF, gestora de les infraestructures ferroviàries, d'iniciar el procés d'expropiació de 13 finques a la zona de l'actual baixador de trens de PortAventura, on s'ubicarà la nova estació de trens.

La majoria de les finques són de titularitat privada, excepte un parell, que els seus propietaris són ADIF i l'Ajuntament de Salou. La nova estació comportarà una inversió de més de 15 milions d'euros i compta amb un termini d'execució d'obres de 24 mesos. L'estació portarà el nom de Salou-PortAventura i a finals del mes de setembre de l'any passat una delegació del consistori salouenc es va reunir amb representants d'ADIF per tractar la situació d'aquest equipament. Aquestes obres s'han vist afectades per l'aturada de l'activitat econòmica causada pel coronavirus. 

Llum verda al baixador de Bellisens

L'anunci de les expropiacions a Salou per a la nova estació no va ser l'única novetat que ADIF ha donat, recentment, sobre equipaments llargament esperats al territori. L'Ajuntament de Reus ha anunciat que ADIF troba justificada la petició d'un baixador a Bellisens, arran d'un estudi de demanda que va realitzar. 

"Sant Pere 2020: Cambrils prepara una Festa Major adaptada a la «nova normalitat»" "Salou anuncia si tancarà o no les platges per la revetlla de Sant Joan"