Imatge d'arxiu d'un bloc de pisos

Cambrils ajudarà a pagar el lloguer o la hipoteca de famílies més vulnerables durant la crisi de la Covid-19

L'ajuntament atorgarà subvencions de fins a 750 euros per a aquells que no superin la renda mínima

Cambrils crea una línia de subvencions per al pagament del lloguer o hipoteca de les famílies més necessitades que han vist reduït els seus ingressos arran de la pandèmia del coronavirus. En total, aquesta convocatòria comptarà amb un pressupost inicial de 120.000 euros.


Aquesta nova mesura forma part del Pla de xoc municipal per pal·liar els efectes de la crisi sanitària, i va destinat a totes aquelles persones i els seus nuclis familiars que es troben en situació de riscd'exclusió social residencial i no poden fer front al pagament de les despeses de lloguer i d'hipoteca dels seus habitatges habituals.

Subvencions de fins a 750 euros

D'aquesta manera, tots aquells que sol·licitin la subvenció i compleixin amb els requisits podran obtenir una ajuda de fins a 750 euros repartits en tres mensualitats, amb un màxim de 250 euros cadascuna. «No ens podem oblidar de les persones que pitjor ho estan passant en aquests moments de crisi sense precedents», ha declarat explicat la regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Hélène Arcelin.

Per a presentar les sol·licituds, caldrà adjuntar el certificat digital o IdCAT, a lapàgina web de l'Ajuntament de Cambrils, qui també ha posat a disposició dels interessats l’OAC 360º per rebre suport i assessorament al tràmit. El termini per efectuar les sol·licituds, començarà el pròxim 22 d'agost, fins al 20 de setembre.

Els requisits

Els requisits per poder atènyer-se a la subvenció són ben senzills. L'habitatge de les persones que ho sol·licitin ha de ser l'habitual, és a dir, que no es pot ser propietari de cap altre, i la despesa, sigui de lloguer o hipoteca, no ha de ser de més de 750 euros mensuals.


Per altra banda, s'haurà d'acreditar que en els darrers sis mesos no s'hagi superat un mínim d'ingressos individuals o familiars. Així, si la persona sol·licitant viu sola, ha d'haver tingut uns ingressos màxims de 1.327,95 euros mensuals. Si es conviu amb una altra persona, la suma d'ingressos no pot haver superat els 1.711,28 euros.


Si a la unitat familiar del sol·licitant hi ha tres persones, el total d'ingressos ha d'haver estat un màxim de 1.784,88 euros. Finalment, si en són quatre o més, 1.844,38 euros. Per atendre els casos amb major precisió, també es tindran en compte aspectes com les famílies nombrosesmonoparentals.


Les subvencions per al pagament del lloguer i de la hipoteca és una de les mesures proposades pel grup d'Acció Social, integrat per tècnics i responsables dels Departaments de Benestar i Drets Socials i Educació i Polítiques Actives d'Ocupació.


La partida ha pogut sorgir gràcies al superàvit pressupostari del 2019 per a mesures socials per a ajudar a les persones més afectades per les conseqüències de la Covid-19.


Comentaris