Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Salou aprovarà un pressupost pel 2019 de 47.021.500 euros

Una partida de més de 5,8 MEUR anirà destinada a les inversions que es realitzaran en infraestructures del municipi de la Costa Daurada
El plenari de l'Ajuntament de Salou aprovarà els pressupostos de l'any 2019 | Google Maps

 

L'Ajuntament de Salou aprovarà per plenari aquest dimecres, 27 de novembre, el pressupost municipal del 2019, el qual puja a 47.021.500 euros. Es debatrà al Ple municipal d'aquest novembre i està caracteritzat per una elevada partida destinada a les inversions municipals que supera els 5,8 milions d'euros. D'altra banda, els grups municipals del PP i ERC han criticat els pressupostos, ja que són «conservadors i electoralistes», a més d'assegurar que són «poc transparents i sense criteris de prioritat». 

 

Salou invertirà 5,8 MEUR en el municipi

El govern municipal de Salou ha preparat una gran inversió per aquest pròxim any 2019. Seran més de 5,8 milions d'euros els que es destinaran a millorar el municipi i entre les actuacions que es faran està el més d'un milió d'euros per la nova biblioteca de l'avinguda Pau Casals; 450.000 euros pel nou edifici de serveis socials, acollida i ocupació del carrer Milà; la reforma del Mercat Municipal que costarà 450.000 euros; i 250.000 euros aniran destinats als primers pressupostos participatius que s'engeguen al municipi, els quals es desenvoluparan al llarg del pròxim any, entre altres inversions.

 

L'alcalde, Pere Granados, ha fet una lectura molt positiva d'aquests pressupostos, ja que «acabem l'any sense demanar crèdit i estem realitzant les inversions amb recursos propis». En aquest sentit, el batlle del municipi de la Costa Daurada ha destacat que hi ha «una clara finalitat de millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i alhora permetre avançar la nostra destinació com a referència turística». Una inversió de més de 400.000 euros al programa de Smart City de Red.es, per complementar la subvenció del Ministeri.

 

Evolució de l'endeutament i pressió impositiva de l'Ajuntament de Salou | cedida

 

El regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull, ha assegurat que, de cara al 2019, «molt probablement només es demanarà una part de crèdit per a executar les inversions que hem previst en aquest darrer any de mandat». També ha afegit que hi ha hagut una reducció dels diners que deuen al banc. S'ha passat dels 23,5 milions d'euros, és a dir, d'un 55% d'endeutament, fins al 6,18% d'aquest any 2018.

 

ERC i PP critiquen la proposta de pressupostos municipals del 2019

Els pressupostos presentats per l'Ajuntament de Salou no han deixat gaire contents als grups municipals d'ERC, els quals consideren que és una proposta pressupostària «conservadora i electoralista», i al PP que els qualifica de «poc transparents, poc rigorosos i sense criteris de prioritat».

 

El portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Salou, Alexandre Boquet, ha assegurat que «s'ha jugat amb les inversions durant tot el mandat». A més, ha explicat que el govern municipal ha estat durant aquesta legislatura «sense cap mena de rumb», ja que no presentaven projectes que transformessin la ciutat i anaven «canviant de prioritats segons bufava el vent». En aquest sentit, el republicà també declara que «Salou té un govern que és al·lèrgic a la participació i al diàleg» i promoure la participació ciutadana «és essencial». A més, el portaveu Boquet ha apuntat com prioritats la nova biblioteca, incrementar els ajuts directes a les famílies amb vulnerabilitat i les aportacions a les entitats socials, un pla per potenciar la recollida selectiva o potenciar les polítiques d'habitatge, entre d'altres.

 

D'altra banda, el portaveu del PP, Mario García, denuncia que «l'equip de govern viu en un Salou molt diferent del que veuen els veïns i veïnes». García explica que és «inconcebible que sota conceptes com despeses diverses, fons de contingència i esdeveniments no programats es pressupostin 2,5 milions d'euros». El Partit Popular considera que són uns pressupostos electoralistes, «inflant partides destinades a obres als carrers, quan en els darrers tres anys i mig han mostrat una deixadesa flagrant», fet que s'exemplifica «en els set milions d'euros destinats a aquest àmbit que no s'han materialitzat».

 

El portaveu del PP a Salou, Mario García, ha qualificat els pressupostos de «poc transparents, poc rigorosos i sense criteris de prioritat» | Cedida

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris