Imatge de la façana principal de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant obren les sol·licituds d'ajuts per a pal·liar l'impacte del coronavirus

Es poden demanar les subvencions i ajuts des d'aquest dilluns i fins al pròxim 30 de novembre

Les micro i petites empreses de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ja poden demanar les subvencions per a la contractació de treballadors en atur que concedeix l'Ajuntament. Els autònoms podran sol·licitar els ajuts per al foment de l'autoempresa que també atorga el consistori. En total, s'hi destinarà un total de 359.000 euros. Es poden demanar les subvencions i ajuts des d'aquest dilluns i fins al pròxim 30 de novembre.

Les sol·licituds es poden presentar a les oficines municipals d'atenció ciutadana (OMAC) o per internet, a través de la seu electrònica municipal a la pàgina web de l'Ajuntament. A més, en el cas de les persones jurídiques, és obligatori fer aquest tràmit telemàticament.

Canvis en les bases

El Ple de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant va aprovar en el ple del 9 d'abril la modificació de les subvencions per a la contractació de treballadors en atur i del programa d'ajuts per al foment de l'autoempresa, per adaptar-les a la nova realitat provocada per la pandèmia del coronavirus i la declaració de l'estat d'alarma i reduir l'impacte en l'economia local i en l'ocupació.

La modificació aprovada pel consistori permetrà els autònoms i les micro i petites empreses que s'hagin vist obligats a cessar l'activitat o a reduir l'activitat en més del 75% dels ingressos habituals a causa de l'estat d'alarma puguin beneficiar-se d'ajuts directes a fons perdut.

El màxim que es pot rebre dels ajuts per a la contractació de treballadors en atur és de 10.000 eurosanuals per empreses. Pels quatre conceptes subvencionables dels ajuts per al foment de l’autoempresa, els autònoms es poden beneficiar d’un màxim de 1.300 euros.

Com a novetat i per satisfer la necessitat de liquiditat urgent, les bases de les dues línies d'ajuts preveuen la possibilitat que els beneficiaris puguin demanar una bestreta del 100% de l’import, sense perjudici que a posteriori n’hagin de presentar la justificació en el termini establert en les bases.

A la pàgina web de l’empresa municipal de promoció econòmica de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (IDETSA) hi ha totes les condicions, així com un calendari dels ajuts i subvencions no només municipals i telèfons de contacte per atendre les consultes.

Altres ajuts de l'Ajuntament

A més de les subvencions a les empreses, l'Ajuntament també ofereix altres ajuts per a inversions empresarials d'alt impacte; subvencions a la recuperació i comercialització de producte agrari i forestal; incentius a la implantació de projectes innovadors i noves activitats estratègiques per al municipi; i noves subvencions destinades a la defensa del productor agrari envers l'amenaça de la plaga del porc senglar.


Comentaris