Aproven el projecte d'enderroc de l'antic Hostal Bona Estada de Salou

L'espai es convertirà en una plaça pública on s'instal·larà una escultura en homenatge al Ball de Bastons de Salou
L'immoble, a la cantonada entre els carrers de Ponent i Mestral, acollia fins fa poc un magatzem de Càritas. | Ajuntament de Salou

 

L'Ajuntament de Salou ha iniciat la tramitació per enderrocar l'edifici Bona Estada, que antigament acollia un hostal i que fins fa poc era utilitzat per Càritas. Després de comprar l'immoble per uns 800.000 euros fa uns mesos, la darrera Junta de Govern ha aprovat inicialment el projecte d'obres per tirar-lo a terra l'immoble i adequar l'espai resultant. El pressupost de licitació d'aquests treballs és de 105.000 euros.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'edifici, que fa cantonada entre els carrers de Ponent i Mestral, està adossat a l'absis de l'església de Santa Maria del Mar i l'objectiu ara és alliberar el temple completament i dotar la zona d'una plaça per a ús públic. En aquesta plaça, el govern municipal preveu instal·lar un monument d'homenatge al Ball de Bastons de Salou, proposta que va resultar guanyadora en els pressupostos participatius.

 

L'edifici Bona Estada tapa la darrera façana que queda per alliberar de l'església. L’any 2014, en una actuació similar, l'Ajuntament ja va enderrocar l’antic edifici de Càritas Salou, que avui s'ha convertit en la plaça del Mossèn Jaume Constantí.

 

«El poble de Salou guanyarà un nou espai públic pel gaudi de residents i visitants, en una zona molt atractiva de la ciutat, el nucli antic, que tenim la voluntat d’embellir, dignificar i donar-li la importància que mereix», ha assegurat l'alcalde de Salou, Pere Granados.

 

Escultura al Ball de Bastons de Salou

En una segona fase, el consistori urbanitzarà una plaça d'uns 190 metres quadrats i ampliarà les voreres. El tret característic d'aquesta plaça serà l'escultura del ball de bastons, que serà obra de l’escultora montblanquina Natàlia Ferré, que ja ha elaborat el disseny i unes maquetes de menors dimensions. L'escultura representarà un bastoner i una bastonera mentre ballen. Tindrà una mida a escala natural i es fabricarà en bronze.

Més notícies de la categoria Costa Daurada