La nuclear de Vandellòs II s'atura per una incidència a l'edifici de contenció

La central del Baix Camp ha hagut de fer una aturada no programada a causa d'un augment del cabal d'aigua a l'embornal de la instal·lació
La central nuclear de Vandellòs II, en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital

 

 

La central nuclear de Vandellòs II, a la comarca del Baix Camp, ha hagut de realitzar una aturada durant la tarda d'avui dimarts, 18 de desembre, a causa d'un petit augment del cabal d'aigua recollida a l'embornal de l'edifici de contenció. Segons ha informat l'Associació Nuclear d'Ascó - Vandellòs II (ANAV), «l'aturada de la planta s'ha determinat de manera conservadora» per tal de permetre el correcte accés a l'interior de la instal·lació de contenció i poder dur-hi a terme les observacions i accions pertinents.

 

Des de l'ANAV, han assegurat que la central nuclear de Vandellòs II «es troba en condició segura», i han afegit que la incidència no ha tingut cap mena de conseqüència per a les persones ni per al medi ambient.

 

S'aprova la construcció d'una caserna de la Guàrdia Civil a la nuclear

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant va aprovar atorgar la llicència urbanística provisional a l'ANAV per tal de construir un nou edifici de la Guàrdia Civil a dins del complex nuclear de Vandellòs. Aquesta llicència va tirar endavant durant el darrer ple del consistori del mes de novembre, i la van votar favorablement els grups municipals del PSC, PP i FIC, mentre que el PDeCAT i ERC es van abstenir. La nova caserna podrà allotjar fins a 45 agents de la Guàrdia Civil i tindrà un ús residencial i administratiu.

 

De la mateixa manera que la caserna de la Guàrdia Civil a Ascó, el centre policial estarà ubicat a l'entrada de la instal·lació nuclear i es construirà complint la normativa vigent, perquè aquest cos s'encarregui de la seguretat interna de les plantes. A les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs s'hi enviaran una quarantena d'agents dels Grups de Reserva i Seguretat (GRS) de la Guàrdia Civil, que faran torns de 15 dies.

 

L'ANAV serà l'encarregada d'assumir els més de 8 milions d'euros anuals que costarà aquest desplegament policial, a raó d'uns 61.000 euros per cada agent, així com el seu allotjament, que es farà a les noves casernes de les centrals nuclears d'Ascó i Vandellòs.