Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El reciclatge de vidre a Vandellòs i l'Hospitalet creix un 6% respecte a l'estiu passat

Durant el període estival, el municipi del Baix Camp va reciclar un total de 96 tones de vidre
Imatge d'alguns dels professionals hostalers que han participat en el programa | Ecovidrio

 

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, conjuntament amb Ecovidrio —entitat sense ànim de lucre que es dedica al reciclatge d’envasos de vidre— han reciclat, durant aquest estiu, un total de 96 tones de vidre al municipi. La xifra, d'aquesta manera, representa un augment del sis per cent respecte a les dades de l'any passat.

 

L’increment del reciclatge al municipi del Baix Camp és, en bona part, resultat de la campanya d’Ecovidrio «Toma nota, recicla vidrio», que es va posar en marxa durant els mesos d’estiu. La iniciativa, secundada pel consistori, estava enfocada principalment als establiments hostalers de la costa.

 

Quaranta-set establiments turístics i hostalers de Vandellòs i l'Hospitalet participen en el programa

Enguany, han participat en el programa un total de 47 establiments de la línia costanera de Vandellòs i l’Hospitalet, un fet rellevant, ja que aquest tipus de complexos generen el 50 per cent dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús.

 

A més, senyalen des d’Ecovidrio, «l’estiu és vital per al reciclatge de vidre, un període en el qual es recull el 30 per cent del total del vidre reciclat durant tot l’any».

 

La presentació de la campanya va tenir lloc el passat 25 de maig   | Cedida

 

La col·laboració dels professionals del gremi, fonamental

Segons l’entitat, «els resultats obtinguts s’han aconseguit gràcies a la col·laboració dels professionals hostalers i a la dotació de mitjans per part d’Ecovidrio». A l’estiu, l’organització va instal·lar un total de 13 contenidors adaptats a l’hostaleria i va facilitar 35 cubells especials per als professionals del gremi.

 

Alhora, Ecovidrio va dur a terme gairebé 140 visites a diversos establiments, per tal de mobilitzar i sensibilitzar el sector de l'hostaleria sobre la importància del reciclatge del vidre. L’empresa pública comarcal Secomsa, per la seva part, va ampliar la freqüència de recollida d'aquests envasos.

 

Els ciutadans de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant van reciclar uns 215.200 quilos de vidre durant el 2017

Segons dades d’Ecovidrio de l’any 2017, els ciutadans de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant van reciclar un total de 215.191 quilos de vidre, xifra que representa una mitjana de 34,2 quilos per habitant.

 

El municipi, ara per ara, té una mitjana d’un contenidor per cada 100 habitants i un total de 63 dipòsits destinats a aquest tipus de reciclatge.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris