Una bandera vermella i vint grogues a les platges de la costa tarragonina

La vermella es situa al municipi de Creixell per un problema en la qualitat de l'aigua

 

Les platges de la costa tarragonina estan menys mogudes que aquest passat dimarts. Despr茅s d'un dia amb quatre platges en bandera vermella al Baix Pened猫s, aquest dimecres nom茅s n'hi ha una al Baix Gai脿. La platja del Creixell t茅 hissada la bandera vermella per mala qualitat de l'aigua. 

 

La vintena de platges que tenen la bandera groga hissada estan situades entre Cambrils i Calafell. En aquest sentit, els municipis on s'ha de tenir precauci贸 per banyar-se s贸n Torredembarra, Altafulla, Tarragona i Vila-seca. 

 

Aix铆 doncs, les platges afectades s贸n la de l'Esquirol i Vilafortuny, a Cambrils; la de la Pineda, a Vila-seca; la del Miracle, l'Arrabassada, la Savinosa, dels Capellans, la Llarga, la M贸ra i la de Tamarit, a Tarragona; la d'Altafulla,  la del Canyadell, a Altafulla; la de la Paella, del Barri Mar铆tim i dels Muntanyans, a Torredembarra;  i les de Calafell, de l'Estany - Mas Mel i la de Segur, a Calafell.

 

 

 

Bandera vermella: prohibit el bany

Quan hissen la bandera vermella en les platges est脿 prohibit el bany. Es pot donar en situacions d'onades que suposen un perill greu per a la integritat de les persones, que hi hagi corrents forts, el mar est脿 molt agitat o l'aigua o la sorra estan contaminades. Tamb茅 poden haver-hi animals marins lesius o perillosos, aix铆 com condicions climatol貌giques molt adverses i perilloses.

 

Bandera groga: risc moderat per als usuaris

La bandera groga indica precauci贸 a l'hora de banyar-se al mar. Es pot donar en diverses situacions que suposen un risc moderat per als usuaris, com ara onades d'un metre i mig que poden causar problemes als banyistes, corrents mitjanament forts, tempesta o fen貌mens meteorol貌gics que dificulten la vigil脿ncia, brut铆cia o taques a l'aigua, sorra en mal estat, o b茅 la pres猫ncia de meduses o altres animals marins lesius.