Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El barranc de Barenys de Salou es canalitzarà el 2020

La intervenció tindrà un cost de 14 milions d'euros finançats per la Generalitat, dels quals 4,5 seran destinats a pagar les expropiacions
El barranc de Barenys de Salou es canalitzarà el 2020 | Ajuntament de Salou

 

Els tràmits i les gestions per tirar endavant l’arranjament i condicionament del barranc de Barenys tiren endavant. En una reunió celebrada a l’Ajuntament de Salou entre l’alcalde, Pere Granados, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha marcat el calendari d’acció un projecte que ha de solucionar els principals problemes del torrent salouenc.

 

En la reunió, on també s'ha anunciat la imminent convocatòria d'una cimera per definir la implantació d'un tren tramvia Salou-Cambrils, s’ha definit l’aprovació del projecte, la resolució dels expedients d’expropiació i la licitació de les obres.

 

L’alcalde Granados, en aquest sentit, ha assegurat que «ha estat una reunió molt positiva perquè hem fixat un calendari d’actuació en el que es determina que durant el 2019 es durà a terme tota la tramitació perquè el 2020 es pugui posar punt final a un dels problemes més importants que pateix el municipi, com és la inundabilitat del barri de la Salut per desbordaments del barranc».

 

D'aquesta manera, el juny del 2019 està prevista l'aprovació del projecte definitiu per part de l'ACA, i abans que acabi l'any, resoldre els expedients d'expropiació i la mateixa licitació de les obres; tot plegat perquè al primer trimestre del 2020 s'iniciïn les obres sense més demora.

 

Mesos de feina per a una solució definitiva

Tal com ha anunciat el conseller Calvet, el projecte serà finançat per la Generalitat, amb una inversió de 14 milions d'euros, dels quals 4,5 seran destinats a pagar les expropiacions. Calvet ha remarcat que «aquest full de ruta és el resultat de mesos de feina coordinada per part de totes les parts implicades, i que a partir d'ara la Comissió de Seguiment creada per l'acord d'inversions entre l'Ajuntament i la Generalitat anirà impulsant».

 

La intervenció sobre el barranc de Barenys suposarà la canalització del torrent històric de la ciutat, contemplant una probabilitat d'inundació en un període de 500 anys, és a dir, una canalització per a un cabal Q-500, que es garantirà amb un conjunt de canals de desguàs i basses d'emmagatzemat d'aigua suplementàries. Una infraestructura que acabarà definitivament amb les inundacions.

 

El barranc de Barenys de Salou es canalitzarà el 2020 | Ajuntament de Salou

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris