El brot de coronavirus a Vila-seca frena la celebració de la Festa Major d'Estiu

La festa havia de començar aquest cap de setmana | S'han detectat cinc nous casos i vint-i-tres persones estan en quarentena
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Vila-seca | Cedida
 

Aquest dimarts al matí, el Departament de Salut ha reportat gairebé una vintena de nous casos de coronavirus a diverses localitats de la regió de Tarragona, entre elles Vila-seca. En aquesta a localitat, que aquest cap de setmana havia de començar els actes de la Festa Major d'Estiu, cinc membres d'una unitat familiar han donat positiu per la Covid-19, vint-i-tres persones més es troben en quarantena per mantenir-hi contacte a l'espera del resultat de les proves.

Per aquest motiu, l'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, ha transmès a través d'un comunicat que ha publicat a les xarxes socials la decisió de l'Ajuntament de suspendre la Festa Major d'estiu. L'alcalde assegura que és una decisió trista però que s'ha de prendre «des de la responsabilitat i l'objectiu de preservar la salut de tots». 

«L'evolució ha fet inviable celebrar la Festa Major tal com estava plantejada»

Per a les festes, que estaven previstes del divendres 24 de juliol al 3 d'agost, s'havia plantejat un programa amb un model segur, dispers i amb noves tecnologies, però amb un escenari més estabilitzat que el d'ara. L'evolució més accelerada ha fet «inviable celebrar-la tal com estava plantejada», ha llamentat l'alcalde.

  

  

Suspensió total de la Festa Major d'estiu 2020

Lamento comunicar-vos la SUSPENSIÓ TOTAL de la Festa Major d'Estiu 2020 a #Vilaseca. És una decisió que ens omple de tristesa, presa a contra cor, però, des de la responsabilitat i amb l'objectiu prioritari de la preservació de la salut de les persones. Tot i que ja havíem plantejat un model segur, més reduït i virtual de la nostra Festa, per responsabilitat prenem aquesta decisió. Mantenim el compromís amb les entitats del municipi, els artistes i el sector cultural. Quan sigui possible, tornarem amb més força que mai. #FEMFESTAFEMVILASECA ---------------- Lamento comunicaros la SUSPENSIÓN TOTAL de la Fiesta Mayor de Verano 2020 en #Vilaseca. És una decisión que nos llena de tristeza, tomada a regañadientes, pero, desde la responsabilidad y con el objetivo prioritario de la preservación de la salud de las personas. A pesar de que ya habíamos planteado un modelo seguro, más reducido y virtual de nuestra Fiesta, por responsabilidad tomamos esta decisión. Mantenemos el compromiso con las entidades del municipio, los artistas y el sector cultural. Cuando sea posible, volveremos con más fuerza que nunca. #FEMFESTAFEMVILASECA

Publicada por Pere Segura en Martes, 21 de julio de 2020

L’Ajuntament de Vila-seca i el Patronat Municipal de Turisme també han emès un comunicat en que declaren suspesa la festa «atès l’escenari actual de diversos casos positius confirmats de Covid-19 al municipi i per tal d’evitar l’increment de possibles contagis i preservar la salut de la nostra població». 

"Oferta laboral: Vila-seca ofereix a partir d'avui 26 nous llocs de feina al municipi" "Atenció: Tanquen una platja tarragonina per aglomeració de persones"