Ensurt per la caiguda de la Mare de Déu abans de la processó del 15 d'agost a Salou

La imatge va sofrir alguns danys abans de sortir de l'església de Santa Maria del Mar, però finalment va poder completar el recorregut
La caiguda va provocar que es trenqués la figura. | Ángel Ullate

 

Final de festa amb ensurt a les Nits Daurades de Salou. Una aparatosa caiguda de la imatge de la Mare de Déu, en l'inici de la processó del 15 d'agost, va provocar l'esglai entre els fidels que es van aplegar a la parròquia de Santa Maria del Mar. L'ancoratge de la figura va cedir quan els pescadors la van alçar dins del temple i va acabar a terra. Tot i la preocupació inicial, finalment la processó es va poder celebrar, però amb un recorregut més curt de l'habitual.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'accident va causar algunes esquerdes en la cara i les extremitats de la figura del nen Jesús. Després d'uns moments de confusió, es va poder recuperar i tornar a enganxar al tabernacle per sortir per la porta de l'església. La imatge, portada pels pescadors de la Societat de Pesca Santa Maria del Mar de Salou, amb l'acompanyament de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia i desenes de persones amb les torxes, va poder arribar fins a l'Espigó del Moll. Allà, l'esperaven centenars de persones per presenciar la processó per mar. 

Una sortida en barca més breu

Després de l'incident es va decidir suspendre la processó en vaixell, tot i que finalment els pescadors van fer pressió i van aconseguir sortir amb la Mare de Déu en una barca més petita entre els aplaudiments de la gent. Fonts municipals, però, assenyalen que aquesta decisió ja estava presa amb antelació, ja que el mal estat de la mar desaconsellava la celebració de la processó marítima.

Després d'un petit recorregut pel mar, els pescadors van tornar la imatge al passeig de Jaume I i van finalitzar la processó per terra davant d'una gran multitud de veïns i turistes que van omplir el passeig salouenc. Un cop es va donar per finalitzada la processó, es va donar inici al tradicional castell de focs artificials, amb un espectacle de mitja hora i 380 quilos de pólvora que va servir per posar el punt final a les Nits Daurades de Salou 2019.

"Mont-roig del Camp engega la campanya «Fes circular la teva llauna al groc» a les seves platges" "❗ATENCIÓ: Talls de circulació als passejos de Salou"