Cambrils acull els infants sahrauís refugiats que passaran l'estiu a la regió de Tarragona

Més d'una vintena d'infants passaran l'estiu amb famílies d'acollida de la regió de Tarragona gràcies al programa Vacances en Pau
El campament de Tinduf, el més gran del Sàhara, acull refugiats sahrauís a Argèlia, a l'est de la frontera amb el Sàhara Occidental. | Kamaleon

 

L'Ajuntament de Cambrils i l'ONGD Hammada —una entitat solidària sense ànim de lucre que ajuda a les famílies sahrauís que viuen exiliades en els campaments de refugiats de Tinduf al desert del Sàhara— han organitzat una festa aquest divendres, 19 de juliol, per donar la benvinguda als nens i nenes sahrauís que aquest estiu seran acollits per diverses famílies de la regió de Tarragona en el marc del programa Vacances en Pau.

 

La festa, organitzada a l'Esquirol Park de Vilafortuny, començarà a les cinc de la tarda amb jocs, atraccions i gelats per als infants i els seus germans d'acollida. Una hora després, a les sis, se celebrarà l'acte de benvinguda oficial, i més tard, el Doctor en Història Alberto Maestre presentarà el llibre 'Un Pueblo Abandonado', que narra la trajectòria del poble del Sàhara Occidental.

 

Vacances en Pau ofereix a voluntaris viatjar al Camp de Refugiats de Tinduf. | Vacances en Pau

 

Solidaritat i compromís amb el poble sahrauí

L'objectiu de les colònies, organitzades per l'associació Hammada i anomenades Vacances en Pau, és donar a conèixer als infants una nova realitat aliena a la duresa dels camps de refugiats on viuen, situats al bell mig del desert del Sàhara. Així, els infants rebran atenció mèdica adequada i un reforç en la seva alimentació amb una dieta equilibrada; i la seva estada contribuirà a educar els infants catalans en els valors de la solidaritat i el compromís, i a apropar a la ciutadania la problemàtica del poble sahrauí.

 

L'ONG Hammada, a banda de fomentar la solidaritat i comprometre's amb els infants sahrauís, a través del programa Vacances en Pau intenta apropar el coneixement de la vida, els costums i les característiques del poble sahrauí al poble català i també promoure i desenvolupar projectes de sensibilització, assistència humanitària i programes de cooperació. A més, recolza la lluita local per la independència cultural, econòmica, social i política del Sàhara Occidental, que mira de promoure amb programes que n'incrementin la potencialitat.