GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cambrils, una de les ciutats amb més desigualtat salarial de Catalunya

L'estudi de la UVic conclou que es deu al contrast de treballadors amb baix i alt nivell d'estudis
Cambrils, una de les ciutats amb més desigualtat salarial del Principat | Viquipèdia

 

 

Segons una investigació de la Universitat de Vic, que ha analitzat la renda salarial en 41 ciutats mitjanes de més de 20.000 habitants, la vila de Cambrils es troba entre els municipis que presenten més desigualtat salarial de Catalunya.

 

L'estudi, dirigit pels investigadors de la UVic Rafa Madariaga, Joan Carles Martori i Ramon Oller, ha pogut comprobar que les ciutats amb un índex alt d'aturats i d'immigració afavoreixen la igualtat en el sou mitjà; mentre que és el contrast entre treballadors de baix i alt nivell d'estudis un dels elements clau per explicar la desigualtat salarial.

 

D'aquesta manera, juntament amb Cambrils, entre les ciutats amb més desigualtat salarial del país trobem Sitges, el Masnou, Castellar del Vallès o Premià de Mar. Mentre que a l'altre extrem, les ciutats amb més igualtat són Salt, Palafrugell, Amposta, Blanes i Sant Feliu de Guíxols.

 

 

 

 

 

Menys desigualtat salarial entre treballadors

Si bé és la crisi econòmica ha comportat que els rics siguin més rics i els pobres més pobres a escala global, les diferències entre salaris dels treballadors s'ha reduït significativament en el període 2001-2011 al Principat. Un fet que s'explica en bona part per la reducció de salaris dels que cobraven més i per la precarització del mercat laboral, i en cap cas perquè hagi augmentat el sou base. 

 

D'altra banda, i segons l'estudi, publicat a la revista 'The Annals of Regional Science', destaca el fet que les ciutats mitjanes de Catalunya tenen menys desigualtat salarial que Barcelona i la seva àrea metropolitana; un fet que s'explicaria pels contrastos salarials entre barcelonins. Barcelona i la seva àrea metropolitana presenten una desigualtat un 6,6% superior a la mitjana del sou de les ciutats mitjanes del Principat.

 

Cambrils, una de les ciutats amb més desigualtat salarial del Principat | Cedida

 

 

Et pot interessar: