Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Cambrils estrena el seu primer parc d'esbarjo per a gossos

La nova àrea, amb una superfície d'1,7 hectàrees, consta de bancs, papereres, una font i elements de joc per als animals
L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el Regido de Medi Ambient, Antonio Laguna, en la visita al nou parc d'esbarjo per a gossos | Ajuntament de Cambrils

 

Cambrils ja té un nou parc d'esbarjo per a gossos. Ubicat entre el Camí de Mont-roig i la Riera d'Alforja, més enllà de l'autopista AP-7 i al costat del que serà la nova estació de tren del corredor del Mediterrani, el solar municipal té una superfície total de 17.193 metres quadrats, amb una bona quantitat d'arbres.

 

La tasca municipal ha consistit a fer el perímetre de l'espai amb una tanca metàl·lica, un accés per la Riera d'Alforja i el desbrossament del solar. De la mateixa manera, s'han instal·lat diversos elements de mobiliari urbà, com un cartell informatiu, dos bancs, una font per a gossos i persones, i dos elements de joc certificats per la Federació Canina Internacional; en concret, un túnel rígid i una rampa de pujada i baixada.

 

Un espai que faciliti la convivència entre els veïns

Des del consistori del Baix Camp s'ha volgut donar resposta a la demanda ciutadana que reclamava un espai ampli perquè els animals puguin córrer lliurement, jugar i relacionar-se amb altres gossos. Al mateix temps, des de l'Ajuntament s'espera que el nou equipament municipal potenciarà la tinença responsable d'animals de companyia i facilitarà la convivència entre les persones que tenen gos i la resta d'usuaris dels espais públics.

 

El cens de gossos a Cambrils s'ha incrementat un 75% en els últims deu anys, una xifra que arriba als 2.963 animals i que feien necessari un espai com aquest. De fet, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, una desena de les propostes rebudes als Pressupostos Participatius anaven dirigides en aquest sentit.

 

Així doncs, el nou parc servirà de prova pilot per l'Ajuntament, que té previst anar-hi introduint millores en funció de les necessitats que manifestin els seus usuaris.

 

D'altra banda des del consistori cambrilenc s'ha volgut recordar que els gossos potencialment perillosos hauran d'anar sempre lligats i amb morrió, que és obligatori recollir els excrements i dipositar-los a les papereres, i que els propietaris dels gossos són els responsables dels danys i perjudicis que l'animal pugui ocasionar en aquest espai.

 

Imatge d'arxiu d'un gos estirat a l'herba | TarragonaDigital

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris