Imatge de l'exterior de l'Institut Mar de la Frau de Cambrils

Reclamen el tancament preventiu de l'Institut Mar de la Frau de Cambrils per l'augment de casos de Covid-19

Al centre hi ha, ara mateix, 22 positius i 5 grups confinats | Si el Ensenyament no aplica mesures, denunciaran a Inspecció de Treball

El sindicat CGT Ensenyament ha reclamat al Departament d'Ensenyament el tancament preventiu de l'Institut Mar la Frau de Cambrils davant l'augment de casos positius que està patint el centre educatiu, que ja té 5 grups confinats i 22 casos de Covid-19 confirmats: 16 positius entre els alumnes i 6 més entre docents i personal d'administració i serveis. A més, hi ha dues persones més amb símptomes que estan pendents dels resultats de les proves.

Des del sindicat denuncien que «fins ara l'administració ha intentat assegurar que als centres no hi ha transmissió», però apunten que 5 dels alumnes positius es concentren en un mateix grup de 4t d'ESO, i n'hi ha 3 més que formen part d'un altre grup del mateix curs. A més, critiquen que és impossible que els alumnes d'aquests grups puguin respectar les distàncies recomanades per evitar els contagis, ja que tenen ràtios de més de 30 alumnes.

«Tot i que el Departament s’ha afanyat a cobrir les substitucions del professorat afectat, la situació del centre en aquests moments és constatablement insegura», asseguren des de CGT Ensenyament. A més, denuncien que l'administració no els assegura les mascaretes FFP2 i que «confia» que el centre i el personal siguin qui les comprin.

Per això, consideren que aquesta situació és «del tot inacceptable» i «posa en risc la comunitat educativa del Mar de la Frau i, inevitablement, la qualitat educativa», a més de «conduir a un augment de l'absentisme per la necessitat de precaució».

Avisen que si el Departament no aplica mesures, denunciaran a Inspecció de Treball

Davant d'aquesta situació, doncs, des del sindicat exigeixen al Departament d'Ensenyament que aturi l'activitat lectiva presencial amb la finalitat de prevenir més contagis; que activi un cribratge de PCR per assegurar que la incorporació al centre es faci en condicions de seguretat, i que proporcioni els EPIs adients a tot el personal educatiu. CGT Ensenyament avisa que si el Departament no aplica les mesures per vetllar per la seguretat d’alumnat i personal, entrarà una denúncia a  Inspecció de Treball, igual que ha fet en altres casos en què s’ha posat en risc la seguretat del personal.