Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Hospitalet acull un nou cicle de conferències sobre curiositats científiques

La iniciativa està formada per tres xerrades a càrrec d’experts en la matèria, que tindran lloc els pròxims dilluns 14, 21 i 28 de gener
Rosalind Franklin, protagonista d'una de les xerrades, va ser determinant en la comprensió de l'estructura de l'ADN | Wikimedia Commons

 

 

Aquest 2019, el Campus Extens de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, a la comarca del Baix Camp, organitza un nou cicle de conferències sobre curiositats científiques. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura del municipi i de la Diputació de Tarragona, està formada per tres xerrades a càrrec d’experts en la matèria, que tindran lloc els pròxims dilluns 14, 21 i 28 de gener, a partir de dos quarts de vuit del vespre, a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant.

 

Ulugh Beg i un observatori astronòmic del segle XIV

La primera de les conferències, programada per al pròxim dilluns, 14 de gener, serà dictada per Javier Castelo Torras, físic nuclear, investigador i divulgador científic, i girarà al voltant de la figura d’Ulugh Beg, nét del gran conqueridor Timür —Tamerlan— i monarca d’un gran imperi de l’Àsia central durant el segle XIV, qui va destacar com a astrònom i matemàtic. Beg va manar construir un descomunal observatori astronòmic a Samarcanda, a l’actual Uzbekistan.

 

 

La segona xerrada, que tindrà lloc el dia 21 de gener, porta el nom d’«Escepticismo, pensamiento crítico y sentido común. Algunos ejemplos de creencias acríticas populares», i la impartirà l’enginyer Industrial en Tècniques Energètiques i Doctor Enginyer Industrial Ferran Tarrassa Blanes qui, des de l’any 2008, és el cap d’Enginyeria de la central nuclear d’Ascó, a la comarca de la Ribera d’Ebre.

 

Homenatge a la figura de Rosalind Franklin

Finalment, Javier Castelo serà també l’encarregat de l’última conferència del cicle, la que esdevindrà del pròxim 28 de gener, sota el títol «Rosalind Franklin i l’estructura de l’ADN». Aquesta física-química anglesa, qui va morir de manera prematura, no va poder ser nominada al premi Nobel de Medicina de l’any 1962, per la seva gran col·laboració en el descobriment de l’estructura de l’ADN.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris