Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Govern convocarà una cimera per la implantació d'un tramvia Salou-Cambrils

Els alcaldes d'ambdós municipis fa temps que reclamen una solució com aquesta que acabi amb el «nyap ferroviari»
El Govern convocarà una cimera per la implantació d'un tramvia Salou-Cambrils | Ajuntament de Salou

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat la imminent convocatòria d'una cimera per definir la implantació d'un tren tramvia a Salou i Cambrils; ho ha comunicat en la reunió posterior que ha tingut amb l'alcalde de Salou, Pere Granados, en aquest municipi del Tarragonès.

 

Segons han explicat, el Govern de la Generalitat vol convocar abans de final d'any una cimera amb els ajuntaments de Cambrils i Salou, el Ministeri de Foment, Adif, FGC i la Generalitat per tal d'abordar la supressió de la línia del ferrocarril que creua els nuclis urbans d'ambdós municipis i la implantació en el seu lloc d'un servei de tren tramvia. Una cimera que en reunir totes les institucions que estarien implicades en un projecte així, tindria l'objectiu de sortir-ne amb un acord immediat pel que fa als plantejaments i els calendaris de les actuacions.

 

Per la seva part, Pere Granados s'ha mostrat molt satisfet amb aquest avenç, insistint en la necessitat d'acabar amb el «nyap ferroviari» que suposa posposar el desmantellament de les vies actuals que travessen els nuclis urbans de Salou i Cambrils; un fet que en paraules de l'alcalde «trinxa les ciutats».

 

En aquest sentit Calvet ha assegurat que mentre no es concreta el projecte del tramvia, les estacions del Corredor del Mediterrani asseguraran el transport públic en aquesta zona i de la mateixa manera, ha garantit que la línia Salou-PortAventura «no deixarà mai de prestar servei».

 

«La música sona bé, però cal posar-hi lletra»

En la roda de premsa posterior a la reunió, Calvet i Granados han destacat que el canvi de govern espanyol ha permès avançar de cara a abordar les necessitats del territori; afirmant que «amb els anteriors responsables era molt difícil, fins i tot asseure’s a parlar, però els actuals reconeixen les problemàtiques que ens afecten com a societat i mostren voluntat de parlar-ne». Ara bé, Calvet s'ha mostrat prudent i ha afirmat que «la música sona bé, però cal posar-hi lletra».

 

 

El barranc de Barenys es canalitzarà el 2020

Durant la reunió, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet ha traslladat a l'alcalde de Salou, Pere Granados, que el Govern de la Generalitat ja té enllestit el projecte executiu de canalització del barranc de Barenys i que la previsió és que les obres s'iniciïn el 2020. D'aquesta manera es posarà fi a un «problema històric» d'inundacions al barri de la Salut, que com ha manifestat Granados, són «impròpies del segle XXI». 

 

Després d'una sentència judicial que va modificar el pla inicial, la nova infraestructura garantirà l'evacuació d'aigües a través de canalitzacions i basses sempre que hi hagi un temporal; evitant que es tornin a veure episodis d'inundacions com els de mitjans d'octubre.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris