Ciutadans vol evitar la vaga d'escombraries els dies de més ocupació a Salou

L'aturada està prevista pels dies 13,14,15 i 16 d'agost
Un carrer ple d'escombraries | Tarragona Digital

 

El grup municipal de Ciutadans a Salou pretén que l'equip de Govern que lidera Pere Granados neutralitzi la vaga d'escombraries dels dies 13, 14, 15 i 16 d'agost que van convocar els treballadors la Unió Temporal d'Empreses (UTE) i Urbaser-Nordvert. 
«L'Ajuntament no ha de permetre que els dies de màxima ocupació turística Salou es converteixi en un municipi ple d'escombraries», ha assegurat el regidor de Ciutadans, José Susín. A més, Susín ha avisat que si no es troba una solució abans de 23 de juliol «la vaga es farà efectiva», instant Granados que arribi a un acord abans d'aquesta data límit. 
 
«L'Ajuntament ha d'obligar a l'empresa a complir amb la seva responsabilitat sense que això suposi una despesa extra a les arques públiques, ja que així es va acordar en concurs públic», afegeix el regidor de Ciutadans. A més, destaca que «actualment existeix una demanda davant el contenciós el judici del qual està previst pel mes d'octubre».

Salou instal·la un doble punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

Salou també va ser notícia la setmana passada per instal·lar un doble punt de recàrrega semi ràpida per a vehicles elèctrics just davant el mercat, a la Via Roma. Pot arribar a carregar un cotxe completament en un temps d'entre dues i quatre hores, en funció del vehicle. 
És una xarxa de càrrega semi ràpida que compta amb una potència de 22kW i ha tingut un cost de 20.825 euros, comptant amb l'IVA. Per a poder utilitzar aquest carregador, s'ha de tenir una targeta RFID, que es pot demanar a l'Ajuntament de Salou. 
 
El carregador té dos tipus de connectors diferents. D'una banda, hi ha el connector estàndard europeu, dirigit especialment per a vehicles elèctrics com cotxes o furgonetes. D'altra banda, també hi ha endolls de tipus Schucko, que podran utilitzar perfectament motos, bicicletes o quadricicles. La recàrrega no té cap cost per al ciutadà. 
 
Per últim, aquells que tinguin vehicles elèctrics tindran una bonificació del 100% de l'impost de circulació i no hauran de pagar zona blava.