Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Salou es prepara per un Cós Blanc d'aniversaris

Salou ja ho té tot a punt per celebrar la gran festa del confeti aquest cap de setmana vinent
Les imatges del Cós Blanc de Salou de l'any 2018 | Antonio Bistouras

 

És segurament un dels dies més esperats de l'any pels salouencs: el Cós Blanc. La festa del confeti per excel·lència del nostre territori arriba aquest cap de setmana i les colles estan acabant de preparar les carrosses i les disfresses per sortir al carrer. Aquest any serà especial per una de les colles, Las Prisas, perquè celebra el seu 25è aniversari. Una colla que va néixer gairebé per casualitat de la mà d'un grup de veïns i que 25 anys després viu més que cap altra l'emoció d'aquesta festa.

 

La colla Las Prisas, 25 anys al Cós Blanc

«Tot va començar com un repte. Érem una família i diversos veïns que poc abans que se celebres el Cós Blanc bromejàvem amb si ens hi presentàvem o no. I finalment, ara fa 25 anys, vam decidir participar-hi». Així relata l'inici de la colla la Pilar Brull, encarregada de la logística. El seu marit, en Manuel Reina, és el que s'encarrega de preparar la carrossa i són precisament ells dos els que impulsen any rere any el grup. Van ser les seves famílies les que fa 25 anys van crear la colla.

 

La Colla Las Prisas celebrà el seu 25è aniversari | Àngel Ullate

 

El nom de Las Prisas, explica Brull, es deu al fet que la primera vegada van decidir-se a participar-hi 15 dies abans, i van haver de preparar les disfresses i la carrossa amb presses. La Pilar encara recorda aquell primer any: «Ens vam disfressar de dòmino», diu emocionada. La convocatòria es va fer a últim moment però hi van arribar a participar 70 persones. Aquest any en seran unes 100.

 

«Vindrà un senyor de 77 anys, el més gran, i un nadó que no té ni un any», explica com a mostra de la varietat generacional que forma part d'aquesta colla. I és que Las Prisas és més que una colla de festes, és «una família». «Significa formar part d'un grup, d'una petita família que organitza la festa per passar-ho bé».

 

Membres de la colla acabant d'enllestir la carrosa | Àngel Ullate
Membres de la colla acabant d'enllestir la carrosa | Àngel Ullate

 

El Cós Blanc, la festa més emblemàtica de Salou

La Maria José Rodríguez, regidora de Serveis Culturals de l'Ajuntament de Salou, recorda que el Cós Blanc va néixer fa 34 anys de la mà d'un grup d'amics. «Volien gaudir d'una festa a l'hivern, que és quan els salouencs no treballen, a l'estiu estan tots treballant i d'aquí la idea de muntar el Cós Blanc». El Cós Blanc forma part de la Festa Major d'Hivern del municipi. Durant dues setmanes el poble ha gaudit d'una agenda plena d'activitats que culmina amb el Cós Blanc. 

 

Les imatges del Cós Blanc de Salou 2018 | Antonio

 

Aquest any, com en anys anteriors, es tiraran 24 quilos de confeti gràcies a la utilització de 20 canons que permetran dinamitzar aquesta gran festa carnavalesca. Hi participaran un total de 28 colles i més de 2.300 persones desfilaran en alguna de les carrosses. S'espera una afluència de públic d'unes 35.000 persones. Com cada any la desfilada començarà a les set de la tarda i es desfilarà pel carrer ciutat de Reus i el carrer Barcelona.

 

Any d'aniversaris al Cós Blanc

Com s'ha fet els últims tres anys, en aquesta edició l'Ajuntament també té preparats els premis a la millor disfressa, a la millor coreografia i a la millor carrossa. A banda d'això, aquest és un any de celebracions, ja que a banda de la Colla Las Prisas que celebra 25 anys, la colla Julivert en celebra 10 i dues colles més fan cinc anys.

 

El pastí que decora la carrossa de la Colla Las Prisas | Àngel Ullate

 

Però sens dubte és la Colla Las Prisas la que esdevindrà protagonista d'aquesta edició. Per això aquest any han decidit disfressar-se de festa. «Amb molts lluentons», explica la Pilar Brull. A la carrossa hi anirà un gran pastís, i ells aniran disfressats amb vestits de lluentons, per celebrar aquest aniversari. Des del novembre que, com cada any, estan preparant-se per aquest dia. Ara compren les disfresses fetes, però fa 15 anys, diu, les confeccionaven ells mateixos. El que segueixen confeccionant és la decoració de la carrossa i s'encarreguen de tota la part logística. Brull anima a tothom a anar fins a Salou per gaudir d'aquesta gran festa del confeti.

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris