ÚLTIMA HORA

Els tarragonins empresonats a Mas d'Enric per les protestes contra la sentència queden en llibertat

URGENT

L'Ajuntament de Tarragona tancarà amb cadenat un edifici municipal ocupat il·legalment

La rumba catalana arriba a Cambrils amb el concert de Los Sobrinos

El concert s'emmarca dins de la tercera nit de la Rumba Catalana | El certamen se celebrarà el dissabte 13 de juliol a les 22.00 hores al passeig de les Palmeres de Cambrils
Imatge promocional del grup de rumba catalana Los Sobrinos | Cedida

 

Cambrils vibrarà el proper dissabte 13 de juliol amb la 3a Nit de la Rumba Catalana, que tindrà lloc a les 22.00 hores al passeig de les Palmeres. El grup musical Los Sobrinos serà l'encarregat de fer ballar els cambrilencs i cambrilenques en un certamen que té com a objectiu promoure, integrar i donar a conèixer la rumba catalana. La banda barcelonina Ã©s hereva de Peret, el rei de la rumba, i també de grans noms d'aquest estil musical com ara el Pescaílla, Chipén o Estrellas de Gràcia.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Los Sobrinos són amics de la infància que van créixer junts al barri d'Hostalfrancs i van aprendre a tocar la guitarra a casa i a l'església. La seva rumba s'ha gestat en celebracions de prometatge i casaments gitanos, convencions i concerts. La música que toquen en la intimitat d'aquesta comunitat gitana de Barcelona, la traslladen als escenaris d'una manera desacomplexada, fugint dels concerts tradicionals i de mesclar la rumba amb altres estils.

 

D'aquesta manera, el grup barceloní presenta una rumba catalana de temes propis i versions de clàssics, i amb el 'ventilador' com el pal de paller de les composicions. El concert és gratuït i adreçat a tots els públics.

 

Actes de la Festa de la Mare de Déu del Carme de Cambrils

La tercera nit de la Rumba Catalana és només un dels diversos actes que s'organitzaran a Cambrils durant aquests dies en honor de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors. La programació compta amb activitats diverses com la diada castellera amb els Xiquets de Cambrils i de Vila-seca el diumenge 14 de juliol, la cantada d'havaneres a la platja del Regueral del divendres 19 de juliol o la festa a la mar del dissabte 20 de juliol. Precisament, aquest dias és quan se celebren els actes centrals de la celebració amb la sardinada popular, la missa i la processó de la verge pels carrers dels port i per mar.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!